Bartın'da, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma

Bartın'da, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma

Bartın'da, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma

BARTIN - Bartında, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programları düzenlendi.

Bartın Valisi Nusret Dirim, valilikte düzenlenen programla il protokolü ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Dirim, etkinlikte yaptığı konuşmada, bayramların her zaman paylaşma, kucaklaşma anlamına geldiğini, kentte de bayramın huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

İslam dünyasının bayramı acı ve buruklukla karşıladığını, özellikle Arakan bölgesinde 1,5 milyon Müslümanın hayat mücadelesi içerisinde olduğuna işaret eden Dirim, şöyle konuştu:

Arakanda insanların bir kimlik, varlık mücadelesi içinde olduklarını görüyoruz. Bunların durumuyla Türkiye yakından ilgileniyor. Tüm milli gücümüzle onların yanında olmalıyız. Bizler onların yanında olmaz, olamaz isek bugün belki de topraklarını, kimliklerini, nesillerini kaybedecekler. Bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde bayramı kutlayabiliyorsak bunu vatanın topraklarına borçluyuz. Vatansız, bayram da olmuyor, mal, mülk gelecek de olmuyor, nesiller de yetişmiyor. Vatansız hiçbir şey olmuyor. O yüzden birleşerek kardeşliğimizi güçlendirerek bu vatana el birliği ile sahip çıkmamız gerekiyor. İçimizdeki hain unsurları da ayıklayarak, temizleyerek onlardan vatanımızı arındırarak güçlü bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Biz dik durmalıyız, tökezlememeliyiz çünkü dünyanın her köşesinde kardeşlerimiz, soydaşlarımızı bizi umut olarak bekliyorlar.

Bayramlaşmaya, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Valilikteki bayramlaşmanın ardından Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Alay Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ziyaret edildi.

haber

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER