Bartın'da trafo merkezi yapımı...

Bartın'da trafo merkezi yapımı

Bartın'da trafo merkezi yapımı...

BARTIN - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki 380 KVlık indirici trafo merkezi inşaatını inceledi.

Milletvekili Tunç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartının 1970li yıllarda yapılan trafo merkezinden beslendiğini ve 154 KVlık mevcut trafo gücünün Bartının ihtiyacını artık karşılayamadığını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanına gelecek 40 civarındaki fabrikanın enerji ihtiyacını da şimdiden düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Tunç, şöyle devam etti:

Proje bedeli 26 milyon lira olan, Bartın ve çevresinin enerji ihtiyacını karşılayacak 380 KVlık trafo merkezi inşaat çalışmaları hızla devam etmektedir. Trafo merkezinin bu yılsonuna kadar tamamlanarak enerji verilmesi öngörülmektedir.

Yine Zonguldak-Bartın arasında Yüksek Enerji Nakil Hattının yapımı da tamamlandı. Zonguldaktaki elektrik santrallerinden 380 KVlık indirici trafo merkezine enerji sağlanmasıyla Bartında sanayicinin enerji ihtiyacı ile il ve ilçelerindeki enerji kesintisi sorunu ortadan kalkacak.

haber

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER