Bartın'da TÜBİTAK 22-29 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı

Bartın'da TÜBİTAK 22-29 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı

Bartın'da TÜBİTAK 22-29 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı

BARTIN - Bartın Üniversitesi Orman Fakültesinde, TÜBİTAK 22-29 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı kapsamında Bitkilerde Generatif Vejetatif Üretimi projesi eğitimi başladı.

Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Barış Özel, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, TÜBİTAK 22-29 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı kapsamında gerçekleştirdikleri Bitkilerde Generatif Vejetatif Üretimi projesinin 6 aylık hazırlık süreci olduğunu söyledi.

Mart ayında TÜBİTAKa sundukları ve desteklenmesinin uygun görüldüğünü anlatan Özel, şöyle konuştu:

Ülkemiz gerçekten önemli bir kalkınma hamlesi içerisinde. Ülkemiz büyük işler başarıyor ve büyük işler başarmaya devam ediyor. Biz de bilim insanları olarak her sektörde olduğu gibi bu işe katkı vermeliyiz. Ülkemizin ve ilimizin kalkınması için elimizden gelen her şeyi en iyi şekilde gerçekleştirmek zorundayız. Bugün başlayan eğitimimiz 22 Eylül Cuma günü sona erecek.

Konularında uzman hocalarımız bu eğitim sürecinde bitkilerin generatif ve vejetatif konusunda önemli bilgileri bizlerle paylaşacak. Günümüzde en büyük çevre sorunu küresel ısınma ve beraberinde getirdiği olumsuz etkiler. Bütün doğal kaynaklar bu olumsuzluklardan çok fazla etkileniyor. Ormanlarda yer küre üzerindeki en önemli doğal kaynaklar olması hasebiyle bu olumsuzluktan etkileniyor.

12 üniversiteden 30 katılımcının yer aldığı program 3 gün sürecek.

 

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER