Bartın'daki FETÖ davalarında karar

- "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla ayrı ayrı yargılanan tutuklu 4 sanığa, 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi

Bartın'daki FETÖ davalarında karar

BARTIN - Bartında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 6 yıl 3er ay hapis cezası verildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla ayrı ayrı yargılanan tutuklu sanıklar akademisyen Orhan Er, öğrenciler Burak Çetin, Rumeysa Nur Yılıdırım ve İbrahim Saim Sağlam katıldı.

Sanıklar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Akademisyen Er, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı Bylocku kullanmadığını ve hiçbir terör örgütüne üye olmadığını öne sürdü.

Sanık Çetin ise Ben 21 yaşındayım. Bu yaşıma kadar vatanıma milletime hizmet ettim. Bu vatana 21 yıl boyunca ihanet etmedim. Benim suçum yok. Ben bu vatanın evladıyım, Anadolu çocuğuyum. şeklinde konuştu.

Savunmalarının ardından mahkeme heyetince son sözleri sorulan sanıklar, terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan sanıklar Orhan Er, Burak Çetin, Rumeysa Nur Yıldırım ve İbrahim Saim Sağlama 6 yıl 3er ay hapis cezası vererek, adli kontrol şartıyla tahliyelerini kararlaştırdı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2017, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER