Bartın'daki FETÖ/PDY davaları 8 tutuklu sanığın yargılanması

- "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

Bartın'daki FETÖ/PDY davaları 8 tutuklu sanığın yargılanması

BARTIN - Bartında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan 8 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, daha önce meslekten ihraç edilen tutuklu akademisyenler Murat Sarı, Taha Arslan, bilirkişi Hüseyin Orhan, öğretmenler Ali Koç, Sait Şahin, Ahmet Çevik, doktor Ertan Erdoğan, Salim Oktay ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Arslan, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullanmadığını öne sürerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Diğer sanıklar Sarı, Orhan, Koç, Şahin, Çevik, Oktay, ve Erdoğan da silahlı terör örgütü üyesi olmadıklarını ileri sürerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamelerde, sanıklar hakkında, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER