Başkan Yardımcısı Yıldırım; 5 Tünel Yapılacağını Söyledi.

Başkan Yardımcısı Yıldırım; 5 Tünel Yapılacağını Söyledi.

Başkan Yardımcısı Yıldırım; 5 Tünel Yapılacağını Söyledi.

BARTIN - AK Parti Bartın İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Bartın-Kurucaşile karayolu arasında 5 tünel yapılacağını söyledi.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Partinin, Kurucaşilede geçen yıl meydana gelen sel felaketinin ardından ilçeye yardımlarda bulunduğunu söyledi.

Selde yıkılan Karaman Köprüsünün yeniden inşa edilerek hizmete açıldığını belirten Yıldırım, İlçeye ulaşımın odak noktalarından biri olan Karaman Köprüsü yıkılmıştı. Bu konuda hükümetimiz ve il özel idaremiz hemen devreye girdi ve köprünün yapılabilmesi için gerekli ödenekleri sağladıktan sonra köprünün yapımına başlandı ve köprümüz hizmete açıldı. diye konuştu.

Amasra - Çakraz - Kurucaşile - Cide sahil yolu çalışmalarının da devam ettiğine dikkat çeken Yıldırım, Sahil yolunun yapım maliyeti 795 milyon lira. Çalışmalar kapsamında 5 adet tüp tünel inşa edilecek. Tünel çalışmaları da gördüğünüz gibi devam ediyor. Bu çalışmaların 2 yılda tamamlanması hedefleniyor. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında inşallah Kurucaşile ilçemizin hem Bartınla hem de Ankarayla ulaşımını rahat bir şekilde sağlamış olacağız. Kurucaşile-Bartın arası ulaşımı da 20 dakikaya inmiş olacak. İlimizin merkeze en uzak ilçelerinden biri olan Kurucaşile ilçemizin de yıllardır yaşadığı bu sorun hükümetimizin çalışmaları sonucunda tarih olacak. Burada yapılan yatırımlar çok büyük yatırımlar. Kurucaşile-Tekkeönü ve Karaman yolunun ihalesi de gerçekleştirildi. Bu yolun ihale bedeli ise 8 milyon lira. AK Parti Türkiyenin her yerinde olduğu gibi Bartında da ilçe ve beldeleri de dahil olmak üzere çok büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor ve devam edecek. açıklamasında bulundu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER