"Biz lisans ağırlıklı bir üniversitedeyiz

- "Üniversitemiz bugün 15 bin 509 öğrenci sayısına ulaşmıştır ama bir üniversitenin büyüklüğü öğrenci sayısıyla ilişkilendirilmemeli"

"Biz lisans ağırlıklı bir üniversitedeyiz

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Üniversitemiz bugün 15 bin 509 öğrenci sayısına ulaşmıştır ama bir üniversitenin büyüklüğü öğrenci sayısıyla ilişkilendirilmemeli. dedi.

Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, 2008de kurulan üniversitenin 10. yılına ulaştığını ve 15 bin 509 öğrenci, 552 akademisyen ve 245 idari personelle ülke ve bilim hayatına katkı sunma hedefinde olduklarını söyledi. 8 fakültesi bulunan üniversitede bölüm ve programların açılmasında geleceği olan bölümlerin tercih edildiğini ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

Son olarak kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesinin ardından Mimarlık ve Tasarım Fakültesi açma hedefindeyiz. Yine Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulunu fakülteye dönüştürmek için çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemiz bugün 15 bin 509 öğrenci sayısına ulaşmıştır ama bir üniversitenin büyüklüğü öğrenci sayısıyla ilişkilendirilmemeli. Üniversiteyi nitelik olarak değerlendirmek için birçok parametreler bulunmaktadır.

Uzun, üniversitede 4 bin 133 ön lisans, 10 bin 161 lisans ve bin 650 lisansüstü öğrenci bulunduğunu da belirterek, Biz lisans ağırlıklı bir üniversitedeyiz ve 5 yıllık stratejik planımız ile lisansüstü eğitimi biraz daha arttırmak istiyoruz. Yine üniversitemizde 19 farklı ülkeden 250 uluslararası öğrencimiz var. Toplam öğrenci sayımıza oranla yüzde 2 olan uluslararası öğrenci sayımızı yüzde 4de çıkarma hedefindeyiz. ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER