"Bylock" iddiasına "müzik uygulaması" savunması

"Bylock" iddiasına "müzik uygulaması" savunması

"Bylock" iddiasına "müzik uygulaması" savunması

BARTIN - Bartında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan haklarında dava açılan, aralarında il imamının da yer aldığı 7si firari 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, silahlı terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklu yargılanan, örgütle bağlantılı dershanenin müdürlüğünü yapan Cemil Akbaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Akbaş, savunmasında 4 aydır tutuklu bulunduğunu ve eşinin kanser tedavisi görmesi nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.

Kendisinin terör örgütü üyesi olmadığını ve her türlü terör örgütünü lanetlediğini savunan Akbaş, Ben sadece örgütle bağlantılı dershanede çalıştım. ByLock kullandığım iddiasını kabul etmiyorum. diyerek tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

Sanık avukatı Zafer Kiremitçi de müvekkilinin örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanmadığını öne sürdü.

Son günlerde bazı uygulamaların içinde yer alan küçük reklam dosyalarının ByLock IPsini kullandığı yönünde haberler çıktığını söyleyen Kiremitçi, Telefonlarına ByLock indirmemiş kişiler, bazı uygulamaları kullandığında ByLockun serverlarına bağlanmış gibi görünebiliyorlar. Müvekkilim de müzik uygulaması üzerinden Tarkanın Kuzu Kuzu şarkısını dinlemiş ve bu sebeple farkında olmadan ByLock serverlarının IPsine bağlanmış olabilir. Yine 5 vakit namaz kılan müvekkilim, indirdiği ezan programını dinlerken küçük reklam dosyalarına tıklayarak da programa girmiş olarak görünebilir. ifadelerini kullandı.

Kiremitçi, müvekkilinin adli kontrol tedbirleri uygulanarak tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Akbaşın tutukluluk halinin devamına karar vererek, ByLock içeriklerinin tespiti ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER