İçeride benim gibi 200 bin kişi var

İçeride benim gibi 200 bin kişi var

İçeride benim gibi 200 bin kişi var

BARTIN - Bartında, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski Ulus İlçe Emniyet Amiri Levent Mustafaoğlunun yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma iddiasıyla yargılanan Mustafaoğlu, tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık avukatı ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, Mahkeme Başkanı, Mustafaoğlunun telefonundan örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığına dair raporun mahkemeye ulaştığını belirtti.

Mahkeme Başkanı, sanığa, bir önceki duruşma sonrasında SEGBİS üzerinden yakınlarıyla görüştüğü sırada Merak etmeyin, en kısa zamanda aranıza döneceğim. İçeride benim gibi 200 bin kişi var. Aslanlar gibi döneceğim. Bu davalar boş, bunların hepsi fasa fiso. Buradan emniyet müdürü olarak çıkacağım. Dede, bunları senin adamlar yaptı ama aslanlar gibi çıkacağım. yönünde sözler sarf edip etmediğini sordu.

Sanık Mustafaoğlu, Evet, bunları söyledim ama herhangi bir art niyetle söylemedim. dedi.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın 15 Temmuz gecesi polis memurlarının ellerindeki silahları görmesi üzerine darbe girişimine destek amacıyla Savaş mı çıktı? Silahları kaldırın. Dolaba kilitleyin. dediği, yine personelin kendisine Jandarma kapımıza dayanırsa ne yaparız? sorusu üzerine Biz jandarmayla kardeşiz. Birbirimize silah mı sıkacağız? Ben de askere uymak zorundayım. Gelirlerse içeri alırız. yanıtını verdiği, darbe girişimi gecesi polislerin bir haber kanalını izledikleri sırada odaya gelerek, Ben size bu şerefsizleri izlemeyeceksiniz demedim mi? dediği, yine darbe girişimini destekleyici nitelikte Bu sefer gerçekleştirecekler, bu sefer başaracaklar. şeklinde sözler sarf ettiği anlatıldı.

Önceki duruşmada, sanığın yakınlarıyla görüştüğü sırada söylediği Merak etmeyin, en kısa zamanda aranıza döneceğim. Aslanlar gibi döneceğim. Bu davalar boş, bunların hepsi fasa fiso. İçeride benim gibi 200 bin kişi var. Buradan emniyet müdürü olarak çıkacağım. sözlerine de suç unsuru olarak yer verilen mütalaada, sanığın eylemleriyle silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediğinin anlaşıldığı bildirildi.

Mütalaada, Mustafaoğlunun anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanık Mustafaoğlu, mütalaaya karşı savunmasında tanık ifadelerinde çelişkiler olduğunu ve bunun mütalaada yer almadığını, tanık ifadelerinde de belirtilen haber kanalı tartışmasının kurgudan ibaret olduğunu, iddia edildiği gibi darbe girişimi yanlısı sözlerle ilgili polis memurlarının bir tutanak tutmadıklarını, iki gün emrinde çalışmaya devam ettiklerini ve bu durumda da iddiaların gerçek olamayacağını öne sürdü.

Kendisine kumpas kurulduğunu, ByLock kullanıcısı olmadığını iddia eden Mustafaoğlu, Tüm bunlar tarafıma daha önce yapılan fişlemelere dayandırılarak uydurulmuştur. dedi.

Sanık avukatı İsmet Canpolat, müvekkilinin ailesiyle SEGBİS üzerinden yaptığı görüşmedeki ifadelerinde neyin suç unsuru olduğuna anlam veremediğini söyledi.

Müvekkilinin ailesine moral vermek, suçunun olmadığını belirtmek, onları endişelendirmemek ve teskin etmek amacıyla bu sözleri sarf ettiğini savunan Canpolat, bu sözlerin suç unsuru sayılamayacağını iddia etti.

Canpolat, müvekkilinin kullandığı ileri sürülen ByLock tespitinin de tek başına terör örgütü üyeliği için yeterli delil olamayacağını savunarak, Müvekkilimin 11 ay süresince kullandığı belirtilen ByLock raporunda az sayıda online kaydı çıkmış, içerik tespiti yapılamamıştır.

Sanık avukatına mütalaaya karşı yazılı savunmasını sunması için süre veren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı 26 Aralıka erteledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER