İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi...

İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi...

BARTIN - Bartında, İzmirin Ödemiş ilçesinde, okul müdürünün makamında yapılan silahlı saldırıyla öldürülmesi protesto edildi.

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş Bartın Şubesi üyeleri, Bartın Endüstri Anadolu Meslek Lisesi bahçesinde toplanarak, İzmirde öğretmene yönelik düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan öğretmen Sakine Bülen, son yıllarda öğretmene şiddet olaylarının sıklıkla yaşandığını söyledi.

Öğretmenlerin, motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve canına kast eden şiddet olaylarının, artık eğitim hayatının en hayati problemlerinden birisi haline geldiğine dikkati çeken Bülen, şöyle konuştu:

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Kökmen öğretmenimize yüce Allahtan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz.

Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirlerinin alınması gerektiğini ifade eden Bülen, Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet olaylarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir. dedi.

Bülen, medya kuruluşlarının da öğretmenlerin itibarını rencide edici haberlerden kaçınmaları gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

Biz öğretmenler, öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız, öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. İzmirdeki gibi münferit hadiseler üzerinden öğrencilerimize karşı duyduğumuz sevgi ve sahiplenme hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin. Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz, çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki, eğitim, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz, öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır. İzmirde kaybettiğimiz Ayhan Kökmen başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şiddete maruz kalmış meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, öğretmene şiddeti lanetlediğimizi kararlılıkla ifade ediyor ve bir daha benzeri hadiselerle kamuoyuna gündemine gelmemeyi diliyoruz.

Açıklamanın ardından alkışlarla Eğitimde şiddet istemiyoruz sloganı atan grup, daha sonra dağıldı.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER