Kurucaşile’de miniklerden Ramazan kolisi

BARTIN’IN KURUCAŞİLE İLÇESİNDE 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ KUMBARALARINDA BİRİKTİRDİKLERİ PARALARLA RAMAZAN KOLİLERİ YAPTIRARAK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRDI.

Kurucaşile’de miniklerden Ramazan kolisi

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri paralarla Ramazan kolileri yaptırarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğretmeni Emine Gürbüz ve 13 öğrencisi eğitim-öğretim dönemi başından beri ramazan ayında hayır işlerinde kullanılmak üzere kumbaralarında biriktirdikleri paraları müftülük ve Türk Diyanet Vakfı şubesi kanalıyla gıda kolisi yaptırarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Hayırsever miniklerin öğretmeni Emine Gürbüz de öğrencilerine sürpriz yaptı. Gürbüz, harçlıkların toplandığı kumbaraları öğrencilerin evlerinden alırken her bir öğrenci için, üzerinde fotoğrafı ve ismi bulunan bir kumbara ile üzerinde ismi yazılı şekerin bulunduğu paketi öğrencilere hediye etti.

Miniklerin kumbaralarda biriktirdikleri harçlıklarla oluşturulan 5 adet “Ramazan Kolisi” ilçe Müftüsü Recep Şahan tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı.

Kurucaşile İlçe Müftüsü Recep Şahan konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “İlk defa bu eğitim-öğretim döneminde açtığımız 4-6 Yaş Kur’an Kursumuzda bulunan 13 minik öğrencimiz öğretmenleri nezaretinde dönem başında bu hayır işine niyetlendiler. Amaçları Ramazan ayında ramazan kolisi oluşturup kendilerinin muhtaçlara ulaştırmasıydı. Ancak koronavirüs sebebiyle dışarı çıkmaları yasak olduğundan bu mümkün olmadı. Kursta bulunan kumbaraları eğitime ara verilince evlerine götürdüler. Şimdi velilerin de onayı ile kumbaralar evlerden öğretmenleri tarafından alındı ve yerine kendi isimlerine basılmış yeni kumbaralar bırakıldı. Böylece öğrencilerimiz ve velileri taltif edilmiş oldu. Hem de hayır-hasenat konusunda farkındalık oluşturulmuş oldu. 13 kumbaradan çıkan 631 TL ile 5 adet gıda kolisi oluşturarak öğrencilerimiz adına belirlediğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu vesile ile bu güzel hayır işinde emeği geçen başta Kur’an Kursu öğreticimiz Emine GÜRBÜZ olmak üzere öğrenci ve velilerimiz ile tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin.”

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2020, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER