Milli İradenin Yükselişi Sergisi

- Bartın'da açılan sergide, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 45 fotoğraf yer alıyor

Milli İradenin Yükselişi Sergisi

BARTIN - Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi Hükümet Caddesinde açıldı.

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbulda çekilmiş 45 fotoğraftan oluşan AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi Bartınlılar ile buluştu.

Bartın Valisi Nusret Dirim, sergi açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuzun Şehitleri Anma Demokrasi ve Özgürlükler Bayramı adıyla özel bir gün olarak tarihte yerini aldığını söyledi.

Kutlamaların amacının, 15 Temmuz ruhunu genç kuşaklara aktarabilme ve 15 Temmuz ruhunu canlı, diri tutabilme olduğunu ifade eden Dirim, şöyle konuştu:

15 Temmuz tarihimizin, çok önemli bir dönüm noktası. Türk milleti teslim olmayacağını, yenilmeyeceğini, asla sömürgeyi kabul etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi. Türk milleti, büyük bir cesaret örneği göstererek kendi içindeki hainlerin tezgahladığı darbe girişimini püskürttü ve kararlı bir şekilde darbeye karşı dimdik durdu. Şükürler olsun bugün burada bu açılışı yapabiliyorsak, Türk milletinin o kararlı duruşu sayesindedir. Eğer, darbeciler başarılı olsaydı, hayatta olup olmayacağımız da belli değildi, belki cezaevlerinde de olabilirdik. Bu darbeyi planlayan FETÖ örgütü, Türk milletinin karşılaştığı en hain girişimlerden birini yaptı, cezalarını da bağımsız Türk yargısı hak ettiği şekilde verecektir. Artık Türk milleti darbeye, darbeciliğe kesinlikle prim vermiyor. Uluslararası sömürgecilerin taşeronlarına da gerekli cevabı verebiliyor.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da sergiyle 1 yıl önceki 15 Temmuz gecesini gelecek kuşaklara aktarmak adına anlam taşıdığını söyledi.

Ülkenin 1 yıl önce bir darbe ve işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Tunç, Meclis bombalandı, halkın üzerine silahlar çekildi. Bu saldırıyı milletimiz büyük bir azim ve kararlılıkla püskürtmeyi başardı. Milletimiz demokrasi, insan hakları, vatan, bayrak, bağımsızlık mücadelesinin nasıl yapıldığını bütün dünyaya göstermiş oldu. Onları kumanda eden küresel güçleri mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı. dedi.

Açılışa Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Arslan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Bartın Valiliğince Hükümet Caddesinde açılan sergide İstanbul ve Ankarada 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer alıyor.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER