trafiğe kapatarak burada geçici bir peyzaj düzenlenmesi

trafiğe kapatarak burada geçici bir peyzaj düzenlenmesi

trafiğe kapatarak burada geçici bir peyzaj düzenlenmesi

BARTIN - Bartında, Bartın Belediyesi ve Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü işbirliğince düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri sona erdi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında kentte trafik ve yaya güvenliği sorunlarının sürdürülebilir çözümlerini hedefleyen yürüyüş, otomobilsiz kent günü, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Davut Fırıncıoğlu Caddesindeki Kapalı Pazaryeri, motorlu taşıtlara kapatılırken, Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği de şehir merkezinden Bartın Üniversitesi yerleşkesine pedal çevirdi.

Bartın Pedaldaşlar Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin ülkede sadece İzmir, İstanbul ve Bartında düzenlendiğini söyledi.

Avrupa Hareketlilik Haftasının üç ana odağı olduğunu anlatan Artar, Kentte etkinlikler kapmasında otomobilsiz gün, bisiklet aktiviteleri ve insanları hareket ettirme etkinlikleri yapıldı. Avrupa Birliği Türkiye delegasyonu, hareketlilik kapsamında etkinliğe katılan illere destek de veriyor. Bunun yanı sıra şehirler Avrupa Hareketlilik Haftası ödülleri için başvuruda bulunabilecek. diye konuştu.

Bartın kent merkezindeki trafiğin gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyleyen Artar, şöyle devam etti:

Biz kentteki pazar yerinde etkinlik kapsamında iki gün boyunca otomobilsiz gün etkinliği yaptık. Davut Fırıncıoğlu Caddesini trafiğe kapatarak burada geçici bir peyzaj düzenlenmesi oluşturduk. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, pazar yerindeki bu uygulamanın kalıcı olması için il emniyet müdürlüğüne resmi bir başvuru yaptı. Umarım bu kabul edilir. Vatandaşlar bu otomobilsiz gün uygulamasından çok memnun. Bartın Belediyesince özellikle bisikletliler için kalıcı uyarı levhaları da yapıldı. Bundan sonra kentte otopark sorununun kalıcı çözümlerini hedefleyen projelerin yapılacağını düşünüyorum.

Ayrıca, trafiğe kapatılan pazar yerinde Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğrencileri sprey boyalarla resim çizerek çocuklara hediye etti.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER