Tunç; yol ve tünel çalışmalarını inceledi.

Bartın'da yol ve tünel yapım çalışmaları

Tunç; yol ve tünel çalışmalarını inceledi.

BARTIN - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Kurucaşile yolunda dev yatırımlara imza attıklarını belirterek, 60 kilometrelik yol, tamamlandığında 46 kilometreye düşecek. 26 kilometre uzunluğunda 5 adet tünel inşa edilen yol, 1 milyar 550 milyon liraya mal olacak. dedi.

Milletvekili Tunç, bölgede devam eden yol ve tünel çalışmalarıinceledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Tunç, Bartın-Kurucaşile yolunun Avaraya kadar olan 24 kilometrelik kesimini bin metre uzunluğundaki Çakraz Tüneli ile bölünmüş yol olarak tamamladıklarını, Amasra bağlantısını da bin 100 metre uzunluğundaki Amasra Tüneli ile hizmete açtıklarını söyledi.

Avaradan itibaren bin 529 metre uzunluğundaki ikinci tünelin nihai betonlamasının yapıldığını, 260 metre uzunluğundaki Cumayanı Viyadüğünün yapımının tamamlandığını ifade eden Tunç, şöyle konuştu:

2 bin 640 metre uzunluğundaki Dizlermezeci Tünelinin de yüzde 30luk kesimi tamamlandı. Karaman köyü ile Kurucaşile ilçesi arasındaki kesimin yapım ihalesini de 25 Nisanda gerçekleştirmiştik. 800 milyon liraya ihale edilen Karaman-Kurucaşile arası 3 yıl içerisinde tamamlanacak. Karaman ile Tekkeönünü birbirine bağlayacak ve Hacı Mahmut yokuşunu ortadan kaldıracak olan 4 bin 625 metre uzunluğundaki Karaman Tünelinin de inşasına başlandı. Ayrıca Tekkeönü ile Kurucaşile arasında inşa edilecek 3 bin 200 metre uzunluğundaki Tekkeönü Tünelinin de yapım hazırlıkları sürüyor.

Tunç, Bartın-Kurucaşile yolunda dev yatırımlara imza attıklarını ve yolun tamamlandığında, tüneller ve viyadükler sayesinde yolun 60 kilometreden 46 kilometreye düşeceğini dile getirdi.

Söz konusu yolda gidiş-dönüş toplam 26 kilometre uzunluğunda 5 adet tünel inşa edileceğini ve proje için 1 milyar 550 milyon lira harcanacağını aktaran Tunç, şunları kaydetti:

Bartın-Kurucaşile arasına ayrılan bu kaynağa bakıldığında, geçmişte 3,5 kilometrelik Bolu Dağı tünelini açamayan iktidarlar döneminden bu gün sadece Kurucaşile ilçe yoluna 26 kilometre tünel inşa eden bir ülke konumuna geldik. Bartın-Kurucaşile yoluna büyük önem vererek, çalışmaların biran önce tamamlanması için gerekli talimatları veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum.

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER