Vali Dirim,sahili çevreleyen lav sütunlarını incelendi.

Vali Dirim,sahili çevreleyen lav sütunlarını incelendi.

Vali Dirim,sahili çevreleyen lav sütunlarını incelendi.

BARTIN - Bartın Valisi Nusret Dirim, Güzelcehisar köyü sahilinde bulunan ve 80 milyon yıllık olduğu tahmin edilen lav sütunlarının turizme kazandırılacağını bildirdi.

Dirim, Bartın Boğaz mevkisinden başlayarak, Güzelcehisar Sahilini takiben Mugada Sahiline kadar çıktığı tekne turuyla sahili çevreleyen lav sütunlarını incelendi.

Gezide gazetecilere açıklamalarda bulunan Dirim, Bartının Güzelcehisar sahilindeki 80 milyon yıllık lav sütunlarının, ahşap yürüyüş yolları, seyir terası ve iskele yapılarak turizme kazandırılacağını söyledi.

Volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesi sonucu simetrik bir yapıya dönüşen lav sütunlarının, dünyanın ender doğal oluşumları arasında yer aldığını ifade eden Dirim, şunları kaydetti:

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Bartın İli Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi ile burasının uluslararası ölçekte turizme kazandırılması hedefleniyor. Lav sütunlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak istiyoruz. Projede, ihale aşamasına gelindi. Doğal güzellikleri ortaya çıkararak sürüklemek istiyoruz.

Zonguldakın Çaycuma ilçesindeki Filyos Limanı çalışmalarını da inceleyen Dirim, Fİlyos Vadi Projesinin de Bartın ile entegre bir bölgede olduğuna işaret etti.

Dirim, şöyle devam etti:

Bartın ile Filyos arasında kısa bir mesafe var. Filyosta ki gelişmeler Zonguldaktan daha çok Bartını etkileyecek diye düşünüyoruz. Çünkü Saltukova ve Çaycuma bölgesi Bartın ile iç içe bölge. Filyosta ki bu gelişmeler, büyüme ve zenginleşme Bartın bölgesinde çok olumlu yansımalara yol açacak diye düşünüyorum. Özellikle yerleşim anlamında Filyos Vadi Projesi kapsamında yapılacak yatırımlar sonucu oluşacak istihdamın ikamet edeceği bölge Bartın istikametine bir büyümeye yol açacaktır.

Dirime, inceleme gezisinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER