Instagram ve Facebook'ta erişim sorununa Bakan'dan açıklama!

Instagram Facebook neden açılmıyor sorusunun yanıtı dünya çapında milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Instagram Facebook çöktü mü? Facebook’un resmi Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Facebook ailesinin uygulamalarına erişimde yaşanan sorunların farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz” denildi. Instagram’da akış yenilenemiyor hatası alan kullanıcılar, Facebook’ta da giriş hatası ve sayfanın yenilenmemesi sorunlarıyla karşılaşıyor. Twitter üzerinden paylaşımda bulunan sosyal medya kullanıcıları Instagram çöktü mü ve Facebook çöktü mü sorularına cevap arıyor.

Instagram ve Facebook'ta erişim sorununa Bakan'dan açıklama!

Instagram ve Facebook'a erişimde problemler sürüyor. Instagram çöktü mü sorusuna milyonlarca kişi yanıt arıyor. Sosyal medyanın iki büyük popüler uygulaması Instagram ve Facebook'ta akış yenilenemiyor hataları sürüyor. Instagram çöktü mü neden açılmıyor sorusuna da sosyal medya dünyasıyla haşır neşir olan kullanıcılar yanıt arıyor. Dünya genelinde yaşanan sorun Türkiye’deki kullanıcıları da etkileyince Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden açıklama yaptı. Dünyanın popüler sosyal paylaşım uygulaması olan Facebook’a erişimde problemler baş gösterdi. Instagram kullancıları da akışlarının yenilenmediğini belirtiyor. Popüler sosyal uygulamalardan birisi olan Instagram'da akış yenilenme ya da giriş sorunları gibi sorunlar olduğu belirtiliyor.

Birçok ülkeden kullanıcıların Instagram ve Facebook'un çalışmadığına dair tweet atmasının anlaşılmasından sorunun dünya çapında olduğu anlaşılıyor.

FACEBOOK ÇÖKTÜ MÜ?

Facebook’a erişimde saat 19:50 itibariyle sorun yaşanıyor. Sorunun neden kaynaklandığına dair bir açıklama henüz yapılmadı.

INSTAGRAM DA ÇÖKTÜ

İnstagram kullancıları da akışlarının yenilenmediğini belirtiyor. Popüler sosyal uygulamalardan birisi olan Instagram'da akış yenilenme ya da giriş sorunları gibi sorunlar olduğu belirtiliyor. Sorun henüz düzelmedi.

FACEBOOK: SALDIRI DEĞİL

Facebook’un resmi Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Facebook ailesinin uygulamalarına erişimde yaşanan sorunların farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz” denildi.

Açıklamada, "Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışmaya odaklandık, ancak sorunun DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz" ifadelerine yer verildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Dünya genelinde yaşanan sorun Türkiye’deki kullanıcıları da etkileyince Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta yaşanan erişim sorununun anlık durumunu gösteren bir harita da paylaşan Sayan, “Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşanmakta olup, ülkemizde de kısmen hissedilmektedir. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir” dedi.

INSTAGRAM NEDİR?

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması. Ekim 2010’da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram’ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır.

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı.Facebook’a satılmadan önce 30 milyon kullanıcısı olan Instagram’ın Eylül 2017 itibarıyla 800 milyon kullanıcısı bulunmaktadır.20 Haziran 2018’de San Francisco'da düzenlenen etkinlikte Instagram’ın 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştığı açıklandı ve yeni nesil televizyon IGTV tanıtıldı. (KAYNAK; AKŞAM)

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2019, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER