Bisiklet kullanımı için tarihi karar!..

Bisiklet kullanımı için tarihi karar!..

Bisiklet kullanımı için tarihi karar!..

Çaycuma Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısında yapımı tamamlanan tüm bisiklet yollarının imar planına işlenmesi karar altına alınırken, yeni yapılacak binalara bisiklet parkı zorunluluğu da getirildi. Buna göre Çaycuma’da konut yapanlar, her bağımsız bölüm için, 3 adet bisiklet parkı yapacak

Çaycuma Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığındaki toplantıya belediye meclis üyelerinin yanı sıra daire amirleri ve CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Meclisten son çıkan yasa ile tüm ülkede yapımı zorunlu hale gelen bisiklet yolları, bisiklet parkları ve bisiklet istasyonlarının ilçede bu zamana kadar yapılan kısmının imar planına işlenmesinin karar altına alındığı toplantıda yeni yapılacak binalara bisiklet parkı yapma zorunluluğu da getirildi.

TÜM ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK ÖNCÜ BİR KARAR
Başkan Bülent Kantarcı’nın “Pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da tüm ülkeye örnek olacak öncü bir uygulamaya imza atıyoruz” dediği karara göre, yeni yapılacak binalarda bisiklet parkı zorunlu hale gelirken sayılar şu şekilde belirlendi: Konut amaçlı yapılarda her bağımsız bölüm için 3 adet bisiklet parkı yapılacak. Yapıda bulunan ticari alan 50 metrekareden küçükse 5 adet, 50-150 metrekare arasıysa 10 adet, 150 metrekareden büyükse her 100 metrekare için artı 2 adet bisiklet için park yapılacak. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği 20 milyon lira borçlanma izni için İller Bankasından teminat mektubu alınması oy birliğiyle kabul edilirken, alınacak kredinin cari harcamalar için değil yatırımlar için kullanılacağı da açıklandı.

LENNESTADT’TA HEPİMİZİN İÇİ GURUR DOLUYDU
Bir önceki toplantıdan sonra yapılan çalışmalarla ilgili meclisi bilgilendiren Başkanımız Kantarcı, özellikle kardeş kent Lennestdat’ta yaptığı temaslar hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Kantarcı, “25 Eylül’de, Lennestadt Belediye Meclisinde hepimizin gururunu okşayacak bir karar çıktı. Lennestadt’ın 4 ayrı partiden oluşan 38 kişilik meclisi oy birliğiyle Çaycuma’yı kardeş kent ilan ederken, bu ilişki artık yasal bir zemine oturdu. Hemen ertesi günde Lennestdat’ın önemli yerlerinden birine ‘Çaycuma’ adı verildi. Bu çok rastlanmayan özel bir durum. Çaycuma’mızın adı her gün 20 bin aracın geçtiği bir meydanda yaşayacak. Bu kararın başka sonuçları da var, bizim oradaki diğer kuruluşlarla olan ilişkilerimizi de rahatlatacak. Bu seyahatte Ticaret ve Sanayi Odamızdan kalabalık bir iş insanı heyetiyle birlikteydik. Odamız Siegen Olpe Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Oda, orada mesleki eğitimle ilgili çok önemli işler yapıyor. Kurs değil resmen okul açmışlar. Binlerce insan eğitim vererek sanayiye nitelikli insan kazandırırken insanları iş sahibi de yapıyorlar. Bu konuda işbirliği konusunda bir mutabakat oluştu. Biz de bu şekilde insan yetiştireceğiz, Lennestadt’la oda marifetiyle ilişkiye geçerek buradan oraya eğitim için insan göndereceğiz” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER