Çaycuma halkının ilgi odağı oldu

Çaycuma halkının ilgi odağı oldu

Çaycuma halkının ilgi odağı oldu

Çaycuma Belediyesi’nin düzenleyerek plaj görünümü kazandırdığı doğal göleti şu ana kadar 5.383 kişi ziyaret etti. Başkan Kantarcı: “Nehir kenarlarını yapılaşma yerine bu tarz etkinliklere açmak istiyoruz” 

Çaycuma Belediyesi tarafından Filyos Irmağı’nın sedde içine alınmasıyla elde edilen alanlar, kamu yararına kullanıma açılıyor. Belediye yaptığı imar planı revizyonunda, ırmak kenarlarında, yapılaşmaya izin vermezken, yapılacak düzenlemelerle bölgenin cazibe merkezi olacak uygulamaları hayata geçirmek istiyor. Bu doğrultudaki çalışmaların bir parçası olarak, 7 Temmuz’da, plaj görünüm kazandırılarak hizmete sunulan doğal gölet, Çaycuma halkının ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, Filyos Irmağı’nın kıyısında oluşturulan doğal gölette deniz bisikletleri ve kanolarla su sporu yapmanın keyfini yaşadı. Doğal göletten hizmete girdiği 7 Temmuz’dan 3 Ekim tarihine kadar, 5.383 kişi yararlandı. 

YAPILAŞMA YERİNE BU TARZDA ETKİNLİKLERE AÇMAK İSTİYORUZ

Belediye basın bürosundan verilen habere göre konuyu değerlendiren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, denizi olmayan ilçe merkezine plaj kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu yaptığımız çalışma vatandaşlarımız tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Şu ana kadar yaptığımız milyonluk yatırımlar dahil en büyük ilgiyi bu projeye geri dönüş oldu. Hizmete girdiğinden bugüne kadar 5 bini aşkın kişi ziyaret etti. Bu ziyaretçiler seyredip bakanlar değil, oradaki kanolar ve su bisikletlerini bizzat kullanarak spor yapanlar. Ben de fırsat buldukça istifade ediyorum. Denizden kum getirttik. Burayı plaj yaptık. Halen bu mevsimde de kullanıma açık. Çaycuma’da su sporlarının başlangıcı saydığımız bu proje de gelişerek devam edecek. Nehir kenarlarında kazanılan alanların, yapılaşma yerine bu tarzda etkinliklere açmak istiyoruz. Bu çalışmalarımız süratle devam edecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER