ÇAYCUMA’DA CENGİZ TOPEL’E YENİ ÇEHRE...

ÇAYCUMA’DA CENGİZ  TOPEL’E YENİ ÇEHRE...

Çaycuma Belediyesi Velioğlu ile İstasyon mahallerini birbirine bağlayan Cengiz Topel Caddesine yepyeni bir çehre kazandırıyor.

Caddenin kenarından akan Seka Deresi’nin peyzaj özelliği de kullanılarak 4 dönüm arazide rekreasyon çalışmaları yapılacak. İstasyon Mahallesi’nde Devlet Demiryollarının, demiryolu üstgeçit çalışmasını tamamlanmasının ardından harekete geçen Çaycuma Belediyesi ekipleri, yolun devamı niteliğinde olan Cengiz Topel Caddesinde düzenleme çalışmalarına başladı. İki şerit olarak Velioğlu ile İstasyon mahallelerini birbirine bağlayan, ancak arkası ve önündeki yolun tek şeritli olması nedeniyle atıl kapasite oluşturan 200 metre yolun tek şeridi kapatılarak aktif yeşil alan haline getirilecek. Hemen yanından akan Seka Deresi’nin peyzaj özellikleri de değerlendirilerek yapılacak düzenlemede bisiklet ve yürüyüş yollarının yanı sıra çocuk bahçesi, dinlenme alanları, pergolalar ve kameriyeler yer alacak. Yaklaşık 4 dönüm alanda yapılacak düzenleme sonrası Cengiz Topel Caddesi bambaşka bir çehreye bürünecek.

ATIL KAPASİTE DURUMUNDAKİ YOL REKREASYON ALANI OLUYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma’da altyapı yatırımı yapan kuruluşlarla eşgüdüm halinde çalışmaya büyük özen gösteriyoruz. Devlet Demiryolları, İstasyon Mahallesi’nde çok önemli bir sorunu çözerek, demiryolu üstgeçidini tamamladı. Tamamlanan bu yatırım gerek yaya olarak, gerekse araçlarıyla demiryolunun bir tarafından öbür yanına geçmek isteyen vatandaşlarımıza çok daha güvenlikli bir ortam sunuyor. Onların çalışmasını tamamlamasının ardından ekiplerimiz harekete geçerek tamamlayıcı nitelikteki işleri yapmaya başladı. Cengiz Topel Caddesi’nde çok güzel bir rekreasyon alanı oluşturuyoruz. Tek şeritli demiryolu üst köprüsünün hemen bitiminde başlayan çift şeritli yol, 200 metre sonra tekrar tek şeride düşüyor. Dolayısıyla orada bir atıl kapasite söz konusu. Tek şeritli yolun trafik düzeninde hiçbir soruna yol açmadığını gözledik ve buranın da tek şeride düşürülmesine karar verdik. Ortaya çıkan yaklaşık 4 dönümlük alanda da rekreasyon düzenlemeleri yapıyoruz” dedi.

ÇAYCUMA’NIN HER ALANINDA ÇALIŞIYORUZ

Caddenin hemen kenarından akan SEKA Deresi’nin peyzaj özelliklerini de ortaya çıkaracak bir çalışma yaptıklarını söyleyen Kantarcı, “Derede bir takım düzenlemeler yaparak doğal peyzajını ortaya çıkaracağız. Etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları oluşturacağız. Çocuklarımız için oyun bahçesi de bulunacak alanda, pergolalar, kameriyeler de yer alacak. Belediye olarak kentin batı yakasında bulunan ve alan yetersizliği nedeniyle hizmet getirmekte çok zorlandığımız Çay Mahallesi’nde Derepark’ı tamlayarak hizmet sunduk. Şimdi de İstasyon Mahallesine aynı değerde bir rekreasyon alanı kazandırıyoruz. Belediye olarak açık şantiyeye çevirdiğimiz Çaycuma’nın her alanında çalışıyoruz. Her yere eşit ve adil hizmet getirerek ilçemizi bir cazibe merkezi haline getiriyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından çok önemli bir yatırımı tamamlayarak bize de böyle bir çalışma fırsatı sunan Devlet Demiryollarının değerli yetkilileriyle çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Kısa sürede tamamlayıp hizmete sunmak için hummalı bir çalışma içinde olan belediyemizin değerli personeline ‘Kolay gelsin’ derken, alanın şimdiden Çaycuma’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2020, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER