Çocuk belediyesinin seçim takvimi açıklandı

Çocuk belediyesinin seçim takvimi açıklandı

Çocuk belediyesinin seçim takvimi açıklandı

Çaycuma Çocuk Belediyesi 25 Ekimde başkanını seçiyor. Yeni başkan 29 Ekim’de göreve başlayacak

Geçen yıl kurulan Çaycuma Çocuk Belediyesinin seçim takvimi açıklandı. Buna göre Çaycuma Belediyesi mücavir alanı içindeki resmi ya da özel ilk ve ortaokullarda 18 Ekim Cuma günü okul temsilcileri seçilecek. 200’e kadar öğrencisi olan okullardan 10, 201–300 arasında öğrencisi olan okullardan 15, 301–500 arasında öğrencisi olan okullardan 20, 501–700 arasında öğrencisi olan okullardan 25, 700’den fazla öğrencisi olan okullardansa 30 üye seçilerek Çocuk Belediyesi Genel Kurulu oluşturulacak. Genel Kurul 25 Ekim Cuma günü toplanarak başkan ve 13 kişilik belediye meclisini seçecek. Yeni seçilen başkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Çocuk Belediye Başkanı Nisanur Dinçer’den görevi devralacak.

KENTİ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE YÖNETMEK İSTİYORUZ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, “Çaycuma’nın sorunları ve geleceği için çocuk bakışını çok önemsiyorum. Onların apayrı bir bakışı, çoğu zaman dahice diyebileceğimiz buluşları var. Bir kentte yaşlılar, gençler, kadınlar kadar çocuklar da yaşıyor, onlar da bizimle aynı mekânları, sokakları, caddeleri paylaşıyor. Bir yetişkin insan kadar onlar da hizmetlerden yararlanıyor ya da en az diğer yaş grupları kadar hizmet eksikliklerinin mağduru oluyor. Biz çocuklarımızın yaşadığı yerle ilgili sözleri olsun, bunları hayata geçirecek mekanizmalar oluşsun, kenti birlikte planlayıp birlikte yönetelim istiyoruz. Bu amaçla Çocuk Belediyesini kurduk. Şimdi de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda göreve başlayacak başkan ve meclis üyelerini seçmek için sandık başına gidiyoruz” dedi.

BU DÖNEM ÇOK DAHA ETKİLİ İŞLER YAPACAĞIZ
Çocuk belediyesinin geçen yıl seçimlerin hemen ardından ilk önemli icraat olarak kurduklarını söyleyen Başkanımız Kantarcı, “29 Mart’ta seçimler yapıldı. Kolları sıvadık, çocuk belediyesini 23 Nisan’a yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettik. Ancak bir buçuk ay sonra yaz tatili başladı. Çocuk Belediyesi geçtiğimiz dönemde zaman darlığının da etkisiyle kuruluşunu tamamlayıp organlarını ancak oluşturabildi. Bu dönemde çok daha etkili işler yapacağımıza inanıyorum. Görevi devredecek olan ilk çocuk belediye başkanımız Nisanur Dinçer diğer belediye meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Hayatları boyunca taşıyacakları büyük bir hatıra, güzel bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Seçimin yapılabilmesi için bizimle her türlü işbirliğini yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Baş ve diğer yetkililere şükranlarımı sunuyor, aday olacak çocuklarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER