Çocuk Evi kışa hazır!..

Pamuk Prenses Çocuk Evi kışa hazır

Çocuk Evi kışa hazır!..

Çaycuma Belediyesi Pamuk Prenses Çocuk Evi’ne yaklaşan kış mevsiminde çocuklara daha iyi hizmet vermek için yeni bir top havuzu ve trambolin alındı.

Çaycuma Belediyesi tarafından 2016 yılında açılışı yapılan ve bölgenin ilk kapalı çocuk oyun alanı olan “Çaycuma Belediyesi Pamuk Prenses Çocuk Evi” haftanın 6 günü, 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. İki yıldır açık olan çocuk evinden tüm Çaycumalı çocuklar ücretsiz olarak yararlanıyor. Kent merkezindeki “Altıgen” olarak bilinen binanın ikinci katında yer alan çocuk evinde kaydırak, top havuzu, öğretici oyun aletleri ve bilim setleri ile küçük bir kütüphane bulunuyor. Çaycuma Belediyesi yaklaşan kış mevsiminde çocukların hava koşullarından etkilenmeden oynayabilmesi için büyük bir top havuzu ile yeni trambolin alarak montajını yaptı.

PINAR: “ÇOCUKLAR İSTEDİKLERİ OYUNU KURGULUYORLAR”

Pamuk Prenses Çocuk Evi’nde eğitmenlik yapan Fatma Pınar, oyun alanına velilerin ilgi gösterdiğini belirterek, “Velilerimiz çocuklarını getiriyorlar, çocukları istedikleri gibi oyun alanlarında oynayabiliyorlar, istediği kadar vakit geçirebiliyor. Ayrıca, 5 yaş ve üstü çocuklarımızı 1 saate kadar teslim alabiliyoruz. Çocuklar özgür, bir araya gelip oyunlar oynuyorlar. Genelde serbest oynuyorlar. Çocuklar geldiklerinde istedikleri oyunu kurguluyorlar. Bazen sandalye kapmaca oynuyoruz, eğitici oyuncaklarımız var, onları tanıtıyoruz. Diş fırçalama tekniklerini, trafik işaretlerini öğretiyoruz, boyama yapıyorlar. Kaydırak, top havuzu, trambolin, çeşitli oyuncaklar var. Bunlarla çeşitli oyun kurabiliyorlar” dedi.

KARA: “DİĞER İLÇELERE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK BİR ÇALIŞMA”

Verilen hizmetten dolayı Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya teşekkür eden çocuk velisi Erdal Kara da, “Genellikle haftada bir iki kez çocuğumu getiriyoruz. Çocuğumuzun sosyalleşmesi için genellikle açık havada parklara götürüyoruz. Burası kapalı bir ortam. Hava kötü olduğunda burasını tercih ediyoruz. Buranın sağlanması çok başarılı bir çalışma diye düşünüyorum. Bu konuda belediye başkanımızı kutluyorum. Bence güzel bir teşhis. Diğer ilçelere örnek teşkil edecek bir çalışma. Bu yüzden emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

KANTARCI: “ÇOCUKLUKLARI ÇAYCUMA’DA GEÇENLER ÇOK ŞANSLI”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Burayı iki yıl önce açtık. Bu hizmetten iki yıl içinde binlerce çocuk yararlandı. Özellikle hava koşullarının kötü olduğu zamanlarda büyük talep oluyor. Çocuklarımız son derece güvenli ortamda özgürce oynuyor. Oynarken de bir şeyler öğreniyor. Anne babalar da çocuklarının güvenli bir ortamda oynadığını, eğlendiğini görünce çok mutlu oluyor. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onları ne kadar mutlu yetiştirebilir, ne kadar sevgi aşılayabilirsek yarınlarımız o kadar aydınlık olur. Hepimiz biliyoruz ki mutlu büyüyen çocukların hayat başarısı da bir o kadar yüksek olur. Ülke de başarılı insanlarınomuzlarında yükselir. Ben inanıyorum ki, bu çocuklarımız, ilerideki yıllarda, çocukluklarının Çaycuma’da geçmiş olmasından dolayı çok şanslı olduklarını söyleyecek. Bugünleri hep sevgiyle, hasretle anacak. Çocuk evimize yeni oyun aletleri alarak kışa hazır hale getirdik. Gelsinler, neşe içinde oynayıp eğlensinler” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER