DEMOKRASİ, VAZGEÇİLMEZ HEDEFİMİZ OLMALIDIR!

DEMOKRASİ, VAZGEÇİLMEZ HEDEFİMİZ OLMALIDIR!

DEMOKRASİ, VAZGEÇİLMEZ HEDEFİMİZ OLMALIDIR!

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yeni hükümet sistemini değerlendirdiği paylaşımında, “Ülke yönetiminde şirket yönetiminden yararlanılmalıdır. Ancak, ülke yönetimi şirket yönetiminden ibaret değildir. 81 milyonun sorumluluğu bir kişiye veya bir zümreye verilemez” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımla yeni geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değerlendirdi. Kantarcı paylaşımında, “Başımıza ne getireceğini bilemediğimiz ve gelecekten ümitlenmediğimiz milletin kahir ekseriyetine dayanmayan sistem değişikliği, kara delikler içermektedir. Denenmemiş ve dünyada benzeri olmayan, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, millet iradesini seçim sandığında sınırlayan bu yönetim biçimi, son dakika KHK’leri ile kendiliğinden bir OHAL’e dönüşmüştür. Şimdi tek bir güç vardır; Cumhurbaşkanı... Demokrasinin sınırlarını zorlaya zorlaya gelen bu fiili durumu benimsemiyorum. 16 yıldır yaz-boz tahtasına dönen ülke yönetiminin önceki sistemin demokratik olmayışı ve ‘muhalefet’in yetersizliği nedeniyle bu hale gelmesi inkâr edilemez bir vakıadır” dedi. 

DEMOKRASİ, VAZGEÇİLMEZ HEDEFİMİZ OLMALIDIR

Kantarcı paylaşımını, “Bütün bu karamsarlığa rağmen, geleceğin daha aydınlık olması için çalışmak ve günün birinde layık olduğumuz gelişmişlik ve kalkınmışlığa erişeceğimiz inancı ile mücadele etmekten başka bir çare yoktur. Ülke yönetiminde şirket yönetiminden yararlanılmalıdır. Ancak, ülke yönetimi şirket yönetiminden ibaret değildir. 81 milyonun sorumluluğu bir kişiye veya bir zümreye verilemez. 
Demokratik mekanizmalar devre dışı bırakılamaz. Denetim ve yargı, yönetimin keyfine ve arzusuna bırakılamaz. Demokrasi, vazgeçilmez ve günden güne daha çok susadığımız tek hedefimiz olmalıdır.
Bu gün itibarı ile görev, vebal ve sorumluluk üstlenen liyakatli ve vicdanlı insanlara başarılar diliyorum. Hayırlı olsun...” diyerek bitirdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER