"FARKINDALIK DÜZEYİ YÜKSEK BİR TOPLUM YARATMALIYIZ"

"FARKINDALIK DÜZEYİ YÜKSEK BİR TOPLUM YARATMALIYIZ"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 6 Nisan 2012’de meydana gelen ve 15 yurttaşımızın ölümüyle sonuçlanan köprü faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aradan 9 yıl geçmiş olmasına karşın, kazada yitirdiğimiz dört hemşerimizin cansız bedenine hâlâ ulaşılamadı. Acılarımızın ilk günkü gibi kanamasına neden olan bu durum, böyle kötü olayları bir daha yaşamamamız için bizlere dersler de veriyor” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 6 Nisan 2012’de meydana gelen ve 15 yurttaşımızın ölümüyle sonuçlanan köprü faciasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Kantarcı açıklamasında, "6 Nisan 2012, hepimizin hatırasında, ilçemizin en acı günü olarak yerini aldı. O tarihte Çaycuma Köprüsünün çökmesi sonucu, düşen minibüsün içindeki 10, üzerinden yaya olarak geçmekte olan 5 vatandaşımız Filyos Nehri'nin azgın sularına kapılarak hayatını kaybetti. Aradan 9 yıl geçmiş olmasına karşın, kazada yitirdiğimiz dört hemşerimizin cansız bedenine hâlâ ulaşılamadı. Acılarımızın ilk günkü gibi kanamasına neden olan bu durum, böyle kötü olayları bir daha yaşamamamız için bizlere dersler de veriyor. Bu olayı asla unutmalı, kuşaktan aktararak ihmaller konusunda farkındalık düzeyi yüksek bir toplum yaratmalıyız" dedi.

İNSAN YAŞAMINI TEHDİT EDEN OLUMSUZLUKLAR KONUSUNDA HER ZAMANKİNDEN DAHA DUYARLIYIZ

Başkan Kantarcı açıklamasını, "Facianın içimizi bu kadar çok yakmasının, kamu vicdanının hâlâ kanıyor olmasının bir diğer nedeni de, olayın tüm yönleriyle araştırılıp, sorumlularının açığa çıkarılamamış olmasıdır. Kimin hangi düzeyde sorumlu olduğunun araştırılmasına izin dahi verilmeyen facianın, yıllar sonra tek suçlusu ilan edilen Çaycuma Belediyesinin, kazada hayatını yitirenlerin yakınlarına milyonlarca lira tazminat ödemeye mahkûm edilmesi, kamu vicdanını yaralayan bir diğer husustur. Bugün Çaycuma Belediyesi insan yaşamını tehdit eden olumsuzluklar konusunda her zamankinden daha çok duyarlı,  tüm doğal afet ve kazalara karşı çok daha fazla hazırlıklıdır. Halkımızın bunun huzurunu içinde hep duymasını istiyor kazada kaybettiğimiz 15 hemşerimizi rahmetle anıyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın" diyerek tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2021, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER