İlk günde 510 kişi iftar açtı

İlk günde 510 kişi iftar açtı

İlk günde 510 kişi iftar açtı

Çaycuma Belediyesi tarafından Filyos Çayı kenarındaki kapalı pazaryerine kurulan iftar çadırında, ramazanın ilk gününde 510 kişiye yemek verildi.

Çaycuma Belediyesi, ramazan ayı nedeniyle Şehit Kerim Keçeci Kapalı Pazaryeri’ne iftar sofrası kurdu. Masraflarına Çaycumalı esnaf ve işadamlarının da ortak olduğu iftar sofrasının tüm organizasyonu Çaycuma Belediyesi tarafından yapıldı. Ramazanın ilk gününde herkesle birlikte iftar yapmak isteyen bazı vatandaşlar da belediyenin kurduğu iftar sofrasını tercih etti. Çok sayıda üniversite öğrencisinin de katıldığı iftarda, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, bazı belediye meclis üyeleri ve Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin de hazır bulundu.

VATANDAŞLAR MEMNUNİYETİNİ BELİRTTİ
İftar programına katkı sağlayan kurum ve vatandaşların isimlerinin yer aldığı pankartın da yer aldığı pazaryerinde yenen iftar yemeğinin sonunda Çaycuma Müftülüğünün görevlendirdiği din görevlileri Kuranı Kerim okuyarak dualar etti. Filyos Irmağı’nın kenarında su sesleriyle birlikte huzur içinde iftarını açan vatandaşlar, memnuniyetlerini, emeği geçenlere teşekkür ederek bildirdi.

KANTARCI: “HEMŞERİ DAYANIŞMASININ EN GÜZEL ÖRNEĞİ”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde buluna Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma’da ramazan ayının huzuru ve keyfi bambaşka. Tam bir kent imecesi olarak kurduğumuz iftar sofrasında hep birlikte iftar yapmanın keyfini, huzurunu yaşıyoruz. Burada hemşeri dayanışmasının en güzel örnekleri var. Kurduğumuz sofranın masraflarının büyük bölümü Çaycumalı hayırseverler tarafından sağlanıyor. Onlar belediyemize bağış yapıyorlar, biz de ihale ile firmayı belirliyor, organizasyon desteği sunuyoruz. Böylece her bağışçı, verdiği her kuruşun nereye gittiğini biliyor. Ben başta değerli bağışçılarımız, belediye personelimiz, yüklenici firmamız olmak emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm Çaycumalılara huzur içinde bir ramazan geçirmelerini diliyorum” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 19:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER