KANTARCI'DAN VİDEOLU COVİD-19 UYARISI

KANTARCI'DAN VİDEOLU COVİD-19 UYARISI

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Covit 19’a yakalanan Çaycuma eki Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun video mesajını sosyal medya adresinde yayımlayarak, “İnanın virüsün şakaya gelir yanı yok” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Covid 19’un nasıl büyük bir tehlike olduğunu anlatmak için, hastalığa yakalanan Çaycuma eski Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’ndan bir video çekerek yaşadığı ıstırabı anlatmasını istedi. Ricasını kırmayan Arcaklıoğlu’nun çektiği videoyu sosyal medya adresinde yayımlayan Kantarcı, “Lütfen paylaşalım” ricasında da bulunduğu paylaşımında şunları söyledi:

KANTARCI: “İNANIN VİRÜSÜN ŞAKAYA GELİR TARAFI YOK”

“Önceki müftümüz, değerli kardeşim, Gaziantep Şahinbey Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoglu Covit 19 virüsünden mustarip oldu ve çok şükür galip çıktı. Büyük geçmişler olsun. Yaşadığının nasıl büyük bir tehlike olduğunu sizlere anlatmasını rica ettim, beni kırmadı. Bir video çekip yolladı. Çünkü Çaycuma’da çok seveni var. Bakın Arcaklıoğlu sizlere ne diyor? Dikkatle izleyin. Tehlikeyi atlatmasına rağmen onun nasıl hırpalandığını görün. Bu paylaşımı gören herkesin değerli müftümü can kulağı İle dinlemesini istiyorum. Olabildiğince paylaşılmasını istiyorum. İnanın virüsün şakaya gelir tarafı yok!

Değerli kardeşlerim, bu virüs belası ortadan tamamen ortadan kalkıncaya kadar bulaşma riskine karşı fiziki mesafe ve maske kullanma kurallarına titizlikle uyalım. Hem kendi canımızı hem de sevdiklerimizin hayatını koruyalım. Lütfen. Lütfen paylaşalım.”

ARCAKLIOĞLU: “İNSAN BAŞINA GELMEYİNCE ANLAMIYOR”

Son derece bitkin olduğu gözlenen Arcaklıoğlu ise, videoda “Şu anda dünyayı kasıp kavuran, ülkemizde de maalesef vaka sayıları artarak devam eden Koronavirüs’e ben de yakalandım. Bayramdan iki gün önce pozitif olduğum anlaşıldı ve ilk yedi günü zor geçti. Allah’a şükür çoğunu evde atlattım. Gittiiğim hastanede çok büyük destekleri olan doktorlarımıza sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. İnsan başına gelmeyince anlamıyor değerli kardeşlerim. Bu hastalık, inanlarda gösterdiği semptomlarla farklı şekillerde yansıyor. Ben özellikle bu süreçte şunu anladım, büyük bir emanet vermiş yüce rabbimiz. Bu emaneti hakkıyla kullanalım” dedi.

ARCAKLIOĞLU: “MASKEYİ KOLUMUZA DEĞİL DE AĞZIMIZI BURNUMUZU ÖRTECEK ŞEKİLDE TAKALIM”

Basit tedbirlerle hastalığın önlenebileceğini de söyleyen Aracklıoğlu, “Yani maskeyi doğru kullanalım. Kolumuza değil de ağzımızı burnumuzu örtecek şekilde takalım. Sosyal alanlara girdiğimizde fiziki mesafeye dikkat edelim. Dinimizin temeli de olan temizliğe dikkat edelim. Bakın ben negatife döneli yaklaşık beş gün oldu. Ama hâlâ vücudumda bunun tesirlerini yaşıyorum. Arayan, mesaj gönderen dua eden tüm kardeşlerime şükranlarıma sunuyorum. Özellikle istirham ediyorum, Allah rızası için bu hastalığı hafife almayalım. Allah rızası için tedbirlere riayet edelim. Yaşanan süreçte ben bunu fazlasıyla anladım” diyerek mesajlarını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER