KARAMUSA, ÇAYCUMA'NIN 10. MAHALLESİ OLDU

KARAMUSA, ÇAYCUMA'NIN 10. MAHALLESİ OLDU

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Karamusa Köyü'nün 2 Mahallesi halk oylamasıyla Çaycuma Belediyesi'ne bağlandı. Bu sonuçla birlikte 9 Mahallesi bulunan Çaycuma Belediyesi'nin mahalle sayısı ise 10'a yükselmiş oldu.

Çaycuma'da köy statüsünde olan ve 3 mahallesi bulunan  Karamusa Köyü'nün Aydınlar ve Dedeler olmak üzere 2 mahallesi yapılan halk oylaması ile yüzde 75 evet oyuyla beraber Çaycuma Belediyesi'ne bağlanarak tek Mahalle oldu.

Ortasından dere geçen Karamusa Köyü'nün derenin Çaycuma tarafında kalan Dedeler ve Aydınlar Mahalleleri için Dedeler Camisi sosyal tesislerinde yapılan halk oylamasında ortaya çıkan sonuca göre Çaycuma’nın Aydınlar ve Dedeler köyü Çaycuma Belediyesi sorumluluk  sahasına girerken, mevcut TOKİ konutların yapıldığı Mahalle ile birleşerek Karamusa Mahallesi olarak devam edecek.

Ancak derenin karşı yamacında kalan tek Mahalle olan Merkez Mahallesi ise halk oylamasına girmedi ve köy olarak kalmaya devam etti. 

KARAMUSA MAHALLESİ'NDE YENİ MUHTARLIK SEÇİMİ YAPILACAK
Çaycuma Belediyesine bağlanan ve tek Mahalle olan Karamusa Mahallesi'nde ise daha sonra muhtarlık seçimleri gerçekleştirilecek.

KARAMUSA KÖYÜ
KARAMUSTAFA MAHALLESİ
Halk oylamasıyla birlikte Çaycuma'da İlçe Özel İdaresi'ne bağlı Karamusa Köyü ile Çaycuma Belediyesi'ne bağlı Karamusa Mahallesi olmak üzere aynı isimde iki yerleşim birimi ortaya çıkmış oldu.

REFERANDUM SONUÇLARI ŞU ŞEKİLDE: 
Karamusa referandum sonuçları şu şekilde:
--102 numaralı sandık
Evet:197
Hayır 64
Geçersiz:1

--101 Numaralı Sandık
Evet:228
Hayır:70
Geçersiz: 5

--TOPLAM:
Evet: 425
Hayır:134
Geçersiz: 6

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2021, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER