KIZIM HAKİM OLMAK İSTİYOR

KIZIM HAKİM OLMAK İSTİYOR

KIZIM HAKİM OLMAK İSTİYOR

Çaycuma Belediye Başkan Bülent Kantarcı, doğuştan engelli Tuana Akar’ın, okula gidip gelebilmesi için engelli taşıma olanağına sahip tek araç olan belediye otobüsünü tahsis etti. Sevinç içindeki Akar, “Belediye başkanımızın sayesinde hayallerimin peşinde koşuyorum” dedi

Çaycuma İlçesi Sofular Mahallesi’nde yaşayan, doğuştan bedensel engelli 15 yaşındaki Tuana Akar, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın tahsis ettiği araç sayesinde eğitimini sürdürme olanağına kavuştu. En büyük hayali adaletsizliği önlemek için hukuk okuyup, hâkim olmak olan Tuana Akar, babası Murat Akar’ı 12 yıl önce mide kanserinden kaybetti. İlk ve ortaokulu annesinin sırtında, gidip gelerek bitiren Akar, büyük bir başarı göstererek ilçenin en iyi okullarından biri olan Nihat Kantarcı Anadolu Lisesini kazandı. Annesinin bel fıtığı olması üzerine okula gidememe tehlikesi doğunca, ailesi, durumu, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya bildirdi. Başkan Kantarcı, ilçede engelli taşıma özelliğine sahip tek araç olan belediye otobüsünün, Akar için, güzergâh dışına da çıkarılarak tahsis edilmesi talimatını verdi. Akar, her sabah tekerlekli sandalyeyle, kendisi için tahsis edilen otobüse binip okula giderken, okul çıkışı da aynı şekilde evine dönüyor. Her gün 13 kilometre yol kat ederek eğitimini sürdüren Akar, kendisine bu olanağı sağlayan Başkan Kantarcı’ya teşekkür etti.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ BAŞARIMI SÜRDÜREBİLMEME VESİLE OLDU
8 yıl boyunca annesinin sayesinde gittiği okullardaki azmi ve başarısının ardından liseyi kazandığını belirten Tuana Akar, bu azminin devam etmesini sağlayan Başkan Bülent Kantarcı’ya minnettar olduğunu söyledi. Çok mutlu olduğunu söyleyen Akar, şöyle dedi: “Belediye başkanımız başarımı sürdürebilmeme vesile oldu. Bu imkânı sağladı. Bir hayalim var. Hukuk okuyup hâkim olmak istiyorum. Çünkü ortaokulda ezilmeler ve adaletsizlikler yaşadım. Bu adaletsizliklerin bitmesi için de hukukçu olmak istiyorum. Mesela, 7’inci sınıftayken asansör bozulduğu için okula gitmemiştim. Okula geldiğimde fen dersinde ödev varmış, arkadaşlarımdan istedim vermediler. Arkadaşlarım ‘Nasıl ödevini almazsın’ diye üstüme yürüdüler. Sınıf arkadaşlarıma kızdığım için hukuku okumak istiyorum. Okula böyle bir araçla kolayca gidip gelmek çok güzel bir duygu. Belediye başkanımızın sayesinde hayallerimin peşinden koşuyorum.”

KIZIM HAKİM OLMAK İSTİYOR
Bir çocuk annesi 44 yaşındaki Filiz Akar ise kızının doğuştan bedensel engelli dünyaya geldiğini belirterek, okuyabilmesi için 8 yıldır sırtında taşıdığını söyledi. Kızının büyüdüğünü, kendisinin de bel fıtığı olduğunu ifade eden Akar, “Kızımı sırtımda taşıyamazdım. Okulun mesafesi ise çok uzak. Servise versem engelli merdiveni yok. Biz de Belediye Başkanımızdan yardım istedik. O da bize engelli merdiveni olan belediye otobüsünden faydalanmamızı istedi. Bize yardımcı olduğu için teşekkür ederim. Kızım, adaleti sağlamak için hâkim olmak istiyor. Ben de arkasındayım” dedi.

KANTARCI, ÇAYCUMA’NIN BELEDİYESİ DEĞİL, EFENDİSİ
64 yaşındaki dede Asaf Üstünkul ise kızı Filiz Aker’in bel fıtığına yakalanması nedeniyle çocuğunu okula götüremediğini belirterek, “Başkan Kantarcı torunumun eğitimini sürdürmesi için otobüs tahsis etti. Bülent Kantarcı, Çaycuma’nın belediyesi değil, efendisi. Ondan sonra belediye reisi. Babasından öğrenmiş efendiliği. Çekirdekten yetişen her zaman belli olur” dedi. Mahalle Muhtarı Hüseyin Üstünkul ise Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın olayı öğrendiği zaman çok ilgilendiğini belirterek, “Çok mükemmel bir iş yaptı. Kendisi belediye reisliği değil, bir babalık yaptı. Bu ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

GÖREVİMİZ İNSANA HİZMET 
Konuyu değerlendiren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, “Ailenin, engelli çocuklarının okula gidip gelebilmesi için benden bir talebi oldu. Konuyu değerlendirdik, arkadaşlarıma engelli taşıma imkânı olan tek araç olan otobüsle taşınması için talimat verdim. Araç güzergâhı dışına çıkarak Tuana yavrumuzu evinden alıp, yine güzergâhı dışında olan okuluna bırakıyor. Görevimiz insan hizmet. Geldiğim günden beri tüm çalışmalarımız dezavantajlı grupların ilçede kolay yaşamalarını sağlamaya yönelik. Yükseltisiz yol tasarımını da bunun için geliştirdik. Hastaneye yaya ulaşımını sağlayacak eğik asansörü de bunun için planladık. Hedefimiz hareket edebilir durumdaki tüm engellilerin hiç kimsenin yardımı olmadan her türlü hizmete erişebileceği bir Çaycuma yaratmak. Bu doğrultuda çok yol kat ettik. Çalışmalardan çok memnunum, biraz yoruluyoruz ama güzel şeyler de ortaya çıkıyor. Tuana yavrumuzla ailesinin yüzündeki gülüş de tüm yorgunluğumuzu alıyor zaten” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 07:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER