Kuzu yavrularını besliyor!..

Kuzu yavrularını besliyor!..

Kuzu yavrularını besliyor!..

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 'kezban' adı verilen 3 yaşındaki dişi kangal köpeği, annelerinin kabul etmediği kuzu yavrularını kendi yavrularıyla birlikte emziriyor.
 Suat Karakaş'a ait çiftlikte koyunlara bekçilik yapan dişi kangal köpeği kezbanın geçen ay 5 yavrusu dünyaya geldi. Aynı zamanda dünyaya gelen iki kuzuyu anneleri emzirmedi. Kezban, kuzuları da sahiplenerek kendisini emmesine izin verdi. Kuzularda diğer yavru köpeklerle birlikte bütün günlerini kezbanın peşinde geçiriyorlar. Sık sık kezbanı emerek besleniyorlar. 
Çiftlikte çobanlık yapan 46 yaşındaki Şaban Erol, kangal köpeğinin kendi yavrularıyla birlikte kuzuları da emzirdiğini görünce çok şaşırdığını söyledi. Kangal köpeklerinin iç güdüsel olarak diğer köpeklerden farklı olduğunu anlatan Erol, "Kuzular köpeğin peşinden ayrılmıyor. Kendi yavrularından çok kuzularla ilgilendiği oluyor.  Kangallar çok vefalı hayvanlar. Sürekli koyunların ve kuzuların yanında olduğu için bu davranışı sergilemiş olabilir. Kuzulara takviye olarak mamada veriyoruz. Bu şekilde büyüyecekler. Biz ayırsak onlar ayrılmıyorlar." dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER