Muhteşem Çaycuma dayanışması

Muhteşem Çaycuma dayanışması

Muhteşem Çaycuma dayanışması

5. Çaycumalılar Buluşuyor etkinliğinin hazırlık toplantısı büyük bir katılımla yapıldı. Siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, kamu kuruşlarının yoğun katılımı, yapılan başarılı çalışmaların Çaycumalılık ruhunun gelişimine de hizmet ettiğini ortaya koydu

Bu yıl beşincisi yapılacak olan “Çaycumalılar Buluşuyor” etkinliğinin hazırlık toplantısı büyük bir katılımla yapıldı. Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir’in yanı sıra siyasi partilerin başkan ya da yöneticileri, sivil toplum örgütü temscileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı toplantı Mahfel Mahalle Evi’nde yapıldı. Çaycuma ve Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu’nun yönettiği toplantıda birçok kişi söz alarak etkinliklerle ilgili görüş ve öneri sundu. Toplantıda, daha önceden yapılan etkinliklerin görüntülerinden oluşan bir video gösterisi de yapıldı. Toplantı sonunda toplumun her kesiminden temsilcinin bulunduğu bir düzenleme kurulu oluşturulurken, etkinliğin 5-7 Haziran tarihleri arasında 3 gün olarak yapılmasına karar verildi. Yeni oluşturulan yürütme kurulu ilk toplantısını 4 Şubat Salı günü yine Mahfel Mahalle Evi’nde yapılacak. 

ÇİLOĞLU: “BU TOPLANTILARIN SEMERESİNİ ALIYORUZ” 
Bu katılımın Çaycumalılık ruhu ve bilincinin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek açılış konuşmasını yapan Başkan Çiloğlu, “Dünyanın birçok yerinde ciddi işadamlarımız, sivil toplum örgütlerinin başkanları,  etkili ve yetkili yerde birçok Çaycumalı var. İşte biz bunları bir çatı altında toplayıp bu büyük gücü bölgemize aktarabilir, sahip oldukları imkanları bölgemiz lehine kullanabilirsek bu bizim en büyük başarımız olacaktır. Aramızda ticaret ve esnaf odası başkanlarımız var. Bu arkadaşlarımız Almanya’ya gittiler, orada Çaycumalı arkadaşlarımızla istişarede bulundular. İnanın orada çok ciddi kapılar açıldı. Bu toplantıların semeresini biz böyle alıyoruz” dedi. Çiloğlu konuşmasında, önceki dönem Kaymakam Serkan Keçeli ve Jandarma Komutanı Selçuk Özen’e de teşekkür etti. 
 

KANTARCI: “YAPILAN HER ÇALIŞMAYA HALKIN KATILIMINI ÖNEMSİYORUZ”
 Ardından söz alan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, etkinliklerin bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu toplantıya bu kadar görkemli bir şekilde katıldığınız için sizlere teşekkür ediyor, Çaycumalılar adına kutluyorum. Memleketimizi daha yaşanır hale getirmek, içerde ve dışarıda yaşayan Çaycumalıların bütünleşmesini sağlamak, huzurlu ve mutlu yaşanan bir kenti yaratmak için büyük çaba harcıyoruz. Aradığımız şey ise katılım. Çaycumlalıların, ‘Ben de bir şey yapayım. Ben de bir kenarından tutayım. Benim de yapacağım mutlaka yapabileceğim bir şey vardır’ demesi en büyük ihtiyacımız. Geçtiğimiz hafta AB’nin düzenlediği bir toplantıya davetliydik. Orada sürdürülebilir kentsel hareketlilik ve katılım konusunu tartıştık. Kentsel hareketlilik konusunda her şey çok güzel, yapılacak olan her şeyi fazlasıyla yapmışız. Ama katılım denince orada köşeye sıkışıyoruz. Oysa demokrasinin en temel koşulu katılımcılıktır. Bizde şöyle bir şey var: Bir yere birileri seçiliyor, ya da atanıyor. Her şeyi onlar yapsın diye bekleniyor.  O zaman da olmuyor. Çaycuma’da geçen 5 sene zarfında bir araya geldik. Her türlü farklılıklarımızı törpüleyerek Çaycumalılık potasında eritmenin sonuçlarını almaya başladık” dedi. 

KANTARCI: “LENNESTADT İLE KARDEŞLİK PROTOKOLÜ 6 HAZİRAN’DA İMZALANACAK” 
Ülkenin bir ateş çemberi içinde olduğunu söyleyen Kantarcı, “Etrafımızda savaşlar var, zulüm var. Ülkede yaşanan sorunlar var, geçim zorlukları var, farklılık var. Ama ‘Çaycumalılık’ dediğimiz zaman tüm bunları elimizin tersiyle itmemiz lazım. Bu konuda da çok mesafe aldığımızı iftiharla söyleyebilirim. Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ilk zamandan beri büyük bir istek ve sevgi ile bu işe emek veriyor. Zonguldak’ta yaşamasına karşın her Ankara’da, hatta yurtdışında Çaycumalıların her derdine çare olmaya çalışıyor. Şimdi Almanya’da bir derneğimiz var. Oradan da iyi sinyaller alıyoruz.  Diğer taraftan Lennestadt Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı kardeşimiz var. Onun sayesinde Lennestadt ile çok güzel ilişkiler geliştirdik. 6 Haziran’da burada bir tören düzenleyerek iki kent arasındaki kardeşlik protokolünü imzalayacağız. Avrupalılar bizim gibi değil, bizim reflekslerimiz hızlı, duygularımız hemen belli ediyoruz. Ama onlar deneye deneye, hazmede hazmede geliyorlar ve bunun sonucunda bir karar oluşturuyorlar. 4 ayrı partiden oluşan 38 kişilik Belediye Meclisinin Çaycuma’nın kardeş şehirleri olmasına oy birliği ile karar vermesi bu açıdan çok değerli” diyerek sözlerini sürdürdü. 
 

KANTARCI: “İMZA TÖRENİNE YURTDIŞINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KATILIM OLACAK” 
Lennestadt Belediye Başkanı Sefan Hundt’un Çaycuma’yı çok değer verdiğini de söyleyen Kantarcı, konuşmasının son bölümünde “O ‘Kardeşlik protokolünü Çaycuma’da imzalayalım’ dedi. Bölgenin bağlı olduğu Essen Başkonsolosu ile Almanya Büyükelçisi’nin davet edileceği törenin Çaycuma’da yapılması önerisini severek kabul ettim. Bu sene ramazan ayı nedeniyle ‘Çaycumalılar Buluşuyor’ etkinliğinin tarihinde zorunlu olarak bir değişiklik yapacağız. Siz de kabul ederseniz, etkinliğimizi, onların geliş tarihi olan haziran başında yapmayı düşünüyoruz. Alman dostlarımız kalabalık bir heyetle gelecek. Ticaret Sanayi Odası Başkanı da aralarında olacak. Protokol töreninin 6 Haziran’da yapılmasını ön görüyorlar. İki toplantıyı aynı zamanda yapmanın Çaycuma’nın tarihine büyük bir iz düşüreceğini, ilçemize tarihi günler yaşatacağını düşünüyorum. Benim önerim burada bir kurul oluşturalım. Onlar alt komisyonlar oluştursun. Bu önemli buluşmayı iyi hazırlanarak hep birlikte yapalım. Bu konuda emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, sağılar sunuyorum” şeklindeki ifadelere yer verdi.
 

 COŞGUN: “ÇOCUKLARI, OKULLARI DA ETKİNLİKLERE KATALIM” 
Ardından söz alan Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun ise, “Videodan izledim. Dört yılda çok güzel işler başarılmış, güzel etkinlikler yapılmış. İnşallah bu sene üzerine bir tık daha koyarak çok daha güzel bir etkinlik yapacağız. Belediye başkanımız bu seneki planlamalarla ilgili bayağı bir müjde verdi. Tarih olarak bir şablon da oluşmuş durumda. Bizler de Kaymakamlık ve kamu kurum kuruşları olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Başkanımın bu etkinliklerin önceden planlanması ve bir kurul aracılığıyla yürütülmesi önerisi gayet güzel. Herkesin katkısıyla yapılacak etkinlikler her zaman çok olumlu sonuçlar getirir. Bu çalışmalarla ilçe dışında yaşayacak Çaycumalıların da gelecek nesillerde ilçe ile olan bağlarının sürmesini amaçlıyoruz. İnşallah bunun sağlayacağız. Bu yılki etkinliklere öğrencileri, çocuklarımızı da dahil edelim. Sektörel planlamalar yaparak her yıl bir sektörünü içine katabiliriz. Burada 4 yıl çok büyük emekler verilmiş. Çok güzel bir Filyos Projemiz var. Eokonomik olarak Çaycuma bölgenin yıldızı.  İlçemizi çok güzel günler bekliyor. Bunu sosyal aktivitelerle de desteklemek lazım. Çaycuma’yı yaşanabilir bir şehir olarak planlamamız lazım. Bu insanlarımızın kentleriyle olan bağlarının güçlenmesine de neden olacaktır. İnşallah emeğimiz zayi olmaz” dedi. 


 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2020, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER