Öğrenciler, 'değerlere' sahip çıkıyor

Öğrenciler, 'değerlere' sahip çıkıyor

Öğrenciler, 'değerlere' sahip çıkıyor

Çaycuma Saltukova Gazi Ortaokulunda eğitim-öğretim yılı başında başlayan ‘’Değerler Eğitimi’’ projesi öğrencilerin çeşitli kampanya ve proje çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Değerler eğitimi kapsamında çeşitli çalışmalar yapan 5. Sınıf öğrencileri, Türkçe öğretmeni Halil YILMAZ ve İngilizce öğretmeni Esra Çalışkan CANBAZ rehberliğinde ‘’LÖ-SEV KARDEŞİM’’ sloganıyla her sınıfa bir kumbara koyarak okul geneline bir yardım kampanyası başlattılar. Dört hafta boyunca devam eden kampanya sonunda toplanan yardımlar LÖSEV’e bağışlandı.

Okul müdürü Resul DEMİR, öğrencilerden gelen öneriler doğrultusunda böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. DEMİR: ‘’Çocuklar yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek ve okulumuzda farkındalık yaratarak lösemi hastalığının önemine dikkat çekmek istediklerini belirterek, bize geldiler. Bununla beraber lösemili bir kardeşimizin küçük de olsa bir yarasına merhem olmak istediklerini söyledi. Kampanyayı öğrenciler yürüttü, dört hafta kadar sürdü. Öğrencilerimiz lösemili kardeşleri için harçlıklarından arttırdıklarını sınıflarındaki kumbaralarına attılar. Kendisi ihtiyaç sahibi birçok öğrencimiz de bu projede lösemili kardeşlerine ellerinden geldiğince yardım etti.’’ 

Bağış sonunda LÖSEV’den tarafına teşekkür amaçlı dönüt yapıldığını ve Ankara’daki ‘’Lösemili Çocuklar Köyü’’ne davet edildiklerini belirten Resul DEMİR, teşekkürü bizim değil öğrencilerimizin hak ettiğini belirtti. 
Okul müdürü Resul DEMİR, okulumuzda güzel şeyler oluyor sadece bu çalışmalar değil aynı zamanda hâlihazırda Türkçe öğretmenlerimiz Tuğba ÇOKAL ve Handan SEYREK tarafından yürütülen kuş evleri; kediler için de kedi evi yapımı projelerini yürüttüklerini belirterek okulumuz öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum, dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER