Oy veren vermeyen ayrımı yapmadık

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Engin Zeren’i makamında kabul etti. Kantarcı, “Bu dönemde temel operasyonları yaptık. Her tarafa doğalgazı getirdik. Doğalgaz dolayısıyla kazılan birçok yerde elektrik şebekesi yer altına alındı. Yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu hatları elden geçti ve yepyeni bir anlayışla da yolları yapmaya başladık. Bunu yaparken oy veren vermeyen ayrımı yapmadık” dedi.

Oy veren vermeyen ayrımı yapmadık

SP İlçe Başkanı Engin Zeren beraberinde Çaycuma Belediye Başkan adayı Sedat Başoğlu, Filyos Belediye Başkan adayı Mustafa Hatıl ve yönetim kurulu üyeleri Murat Akça ve Şükrü Demircan’la birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya bir nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerinden dolayı SP’li yönetici ve başkan adaylarına teşekkür eden Kantarcı,

“Ülkemizde en büyük sıkıntı belediyelerde başkanlarla beraber her şeyin sil baştan değişmesi. Kurumsal yapının ön plana çıkması lazım. Hatta belediye başkanının bence sembolik bir kişi olması lazım. Oradaki mekanizmanın kendi içinde işlemesi, başkanın da sadece temsil eden kişi olması, sadece sosyal faaliyetlerden ve ilişkilerden sorumlu olması lazım.  Yavaş yavaş o hale geliyoruz. Mesela bugün bizim encümen toplantımız vardı. İnanın encümen toplantılarında, meclis toplantılarında gündem oluşturmakta zorlanıyoruz. Çünkü ciddi bir problem kalmadı”dedi.

KANTARCI: “OY VEREN-VERMEYEN AYRIMI YAPMADIK”

Amaçlarının Çaycuma’nın yaşam kalitesinin yükselmesi olduğunu söyleyen Kantarcı, sözlerine, “Çaycuma’da yaşayan insanların mutluluk çıtalarının daha yukarıya çıkartmak istiyoruz. Bu dönemde temel operasyonları yaptık. Her tarafa doğalgazı getirdik. Doğalgaz dolayısıyla kazılan birçok yerde elektrik şebekesi yer altına alındı. Yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu hatları elden geçti ve yepyeni bir anlayışla da yolları yapmaya başladık. Bunu yaparken oy veren-vermeyen ayrımı yapmadık.  9 mahallenin 9’una da önemli işler yaptık. Türkiye çapında yarışmayla projesini elde ettiğimiz içinde yüzme havuzu da bulunanspor merkezimizin şuanda kaba inşaatı bitmek üzere. Spor ve eğitim aslında devletin işi. Fakat yerel yönetimler olarak buna bizler duyarsız kalamadık. Eğitimle ilgili çok önemli projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi yine Türkiye çapında proje yarışmasıyla elde ettiğimiz Deneme Bilim Merkezi ki, bu alanda mimari proje yarışmasınıülkede ilk defa Çaycuma’da yapıldı. Bu da bize nasip oldu. Önümüzdeki dönemde onun hayata geçmesi, benim için çok büyük önem taşıyor” diyerek devam etti.

KANTARCI: AHŞAP KÜLLİYE MUHTEŞEM BİR PROJE

Spor ve eğitimin dışında ibadethaneler konusuna da önem verdiklerini ifade eden Başkan Kantarcı, “Spor ve eğitimin dışında üçüncü konu ibadethaneler. Külliye projemizi biliyorsunuz. Ahşap bir külliye, bu da çok müthiş. Ve inanıyorum ki yapıldığında, aynı Mevlana Müzesi’ni ziyaret edenler gibi, Türkiye’nin her tarafından insanlar görmeye gelecek. Muhteşem bir proje. Önce yerini bulduk, 10 dönüm yer, çok muazzam bir şey. Ama bir başka şey daha var. Biz bu dönemde külliye haricinde 4 tane daha cami alanı ürettik. Bu şunu gösteriyor. Bir belediye şehrin her konusunda gayret göstermek,hersorununu çözmek zorunda. Hizmet denen şey çok kapsamlı, alanı çok geniş ve sürekli de şekil değiştiren bir şey. Çaycuma artık diğer benzer yerleşimlerden kendini farklılaştırmış vaziyette. Bizim çıtamız farklı. Ve gerek çevremizde ve gerekse Türkiye’nin farklı yerlerinde Çaycuma örnek alınan, örnek gösterilen bir yer olma yolunda.

KANTARCI: “BAŞARIMIZDA HER KESİMİN KATKISI VAR”

Bunda farklı siyasal çevrelerin de katkısı olduğunu söyleyen Kantarcı, “Çaycuma’da bir barış ortamı var. Biz de şehrin yöneticisi olarak hiçbir şekilde ayırım yapmıyoruz, gerek inanç, gerekse siyasal anlamda hiçbir anlayışa prim vermedik. Ve bu dönemin en önemli özelliklerinden biri faydalanarak sebepsiz zenginleşen de belediye üzerinden nasiplenen insanlar olmadı. Belediyeden biri olmadı. Bu vesileyle sizlere ve belediyemizin çalışmalarına katkıda olan destek olan bütün Çaycumalılara minnetle şükranlarımı sunuyorum.”

ZEREN: “HERKESE HİZMET VEREN BİR BELEDİYEYİ BAŞARMIŞ GÖRÜNÜYORSUNUZ”

SP İlçe Başkanı Engin Zeren ise yaptığı konuşmasında, “Çaycuma’da uzlaşı toplumu olmak durumu belediyecilikte çok önemli bir şey. Belediyecilikte bunu sağlayabilmek gerçekten çok önemli. Belediye sadece belediye başkanını seçenlerin değil toplumun tamamını kapsayan belediyecilik anlayışıyla yapılması gereken bir şey. Bunu da siz başarmış gibi görünüyorsunuz 5 yıldır. Ancak şöyle bir şey var bu toplumda kendini yenilemeye adamış bir belediyecilikte herkesin bir amaca hizmet etmesi gerekir. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha iyi Çaycuma’da hizmet edecek belediyeler ortaya çıkar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER