“PLANLI BİR SENARYONUN ÜRÜNÜ”

“PLANLI BİR SENARYONUN ÜRÜNÜ”

“PLANLI BİR SENARYONUN ÜRÜNÜ”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kantarcı yaptığı açıklamada, “Saldırının uzun zamandır planlanan senaryonun bir ürünü olduğu yönünde emareler bulunmaktadır. İktidara yakınlığıyla bilinen bazı gazetelerin durduk yerde şehitlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu sorumlu tutan başlıkları manşete çekmesinin ardından saldırının gerçekleşmesi, provokasyonu deşifre etmektedir” dedi

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı bir açıklama yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı. Kantarcı yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün Irak sınırında şehit düşen evladımız Yener Yıkıcı’nın cenaze törenine katılmak için gittiği Ankara’nın Çubuk ilçesinde, kim oldukları henüz açıklığa kavuşmayan şuursuz bir kalabalığın saldırısına uğradı. Yaşanan arbede sırasında saldırganların fiziki müdahalesine de maruz kalan Sayın Genel Başkanımız çok şükür ki, saldırıdan, yara almadan kurtuldu. Devletin en üst düzey görevlilerinin, bakanların, kuvvet komutanlarının, genelkurmay başkanının olduğu bir törende, ana muhalefet partisi liderine yapılan saldırının güvenlik güçlerince engellenememiş olması son derece düşündürücüdür. Saldırgan topluluğun yaklaşık bir buçuk saat dağıtılamayarak Sayın Genel Başkanımızın mahsur kaldığı evde bekletilmesi ciddi bir güvenlik zafiyetinin olduğunu göstermektedir. Daha vahim olayların meydan gelmeden evden sağ salim çıkarılması tek tesellimiz olmuştur” dedi.

“KUTUPLAŞTIRICI DİLİN EN BÜYÜK MAĞDURU MİLLETİMİZDİR”

Kantarcı açıklamasına “Bu saldırının sorumsuz siyasetçilerin kullandığı kutuplaştırıcı, ötekileştirici dilin bir sonucu olduğu çok açıktır. Kendi siyasal çıkarları için halkı kin ve nefret duygularına sürükleyen bir söylem geliştirmekten çekinmeyen hırslı siyasetçiler şunu bilmelidir ki, geliştirdikleri bu pespaye dilin, ülkeyi bir karanlıktan bir başka karanlığa sürüklemek ve her türlü provokasyona açık hale getirmekten başka hiçbir sonucu yoktur. Bu dilin ortaya çıkardığı kaos ortamının kazananı olamayacağı gibi, en büyük mağduru milletimiz olacaktır. Yaşadığımız bu acı deneyimden dersler çıkarmalı, siyasetin hepimize bıkkınlık veren ayrıştırıcı dili artık terk edilmelidir. Bu yapılmadan, benzeri provokasyonları önlemek mümkün değildir. Şunu herkes kabul etmelidir ki, ülkemizin güvenliğini sağlamak için canını veren evlatlarımız hepimizin ortak değeri, farklı etnik kökenlerden gelerek Türk ulusunu oluşturan bizlerin yapı taşıdır” diyerek devam etti.

“ÜLKEYİ KURUCU AYARLARINDAN UZAKLAŞTIRMAK İSTEYENLERİN ÇABALARI BEYHUDEDİR”

Saldırı sırasında ve sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağduyulu davranışının her türlü takdirin üstünde olduğunu da söyleyen Kantarcı açıklamasında, “Saldırının uzun zamandır planlanan senaryonun bir ürünü olduğu yönünde emareler bulunmaktadır. İktidara yakınlığıyla bilinen bazı gazetelerin durduk yerde şehitlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu sorumlu tutan başlıkları manşete çekmesinin ardından saldırının gerçekleşmesi, provokasyonu deşifre etmektedir. Ülkeyi kurucu ayarlarından uzaklaştırarak değerlerinden arındırmak isteyenlerin çabaları beyhudedir. Bu çevreler kendilerine ve ülkeye daha fazla zarar vermeden bu sevdadan vazgeçmelidir. Gerçek bir devlet adamı ciddiyetiyle davranan değerli Genel Başkanımın gerek saldırı sırasında gerekse sonrasında ortaya koyduğu her türlü takdirin üstündeki soğukkanlı davranışlarıyla dili herkese örnek olmalı, vakarını her zaman takdir ettiğim yüce Türk milleti, bu olaylar sonrasında da sağduyusunu korumaya devam etmelidir” şeklindeki ifadelere de yer verdi.

“KAZANAN DEMOKRASİ, KARDEŞLİK VE BARIŞ OLACAKTIR”

Kantarcı açıklamasını, “Sayın Genel Başkanımıza bir şehit cenazesinde yapılan şuursuz saldırı, Türk adet ve ananelerine olduğu kadar yüce dinimizin emirlerine de aykırıdır. Nitekim yaşanan menfur olay şehidimize yakışan vakarla cenaze töreni yapılmasına izin vermemiş, cenaze namazının bile layıkı veçhile kılınmasını engellemiştir. Bu aziz şehidimizin yüce hatırasına ve acılı ailesine yapılmış en büyük saygısızlıktır. Ülkemiz üzerine bin türlü oyun oynayan karanlık güçler bilmelidir ki, başarı şansları yoktur. Kim hangi provokasyonu yaparsa yapsın, sonunda kazanan demokrasi, kardeşlik ve barış olacaktır. Milli olaylar karşısındaki tavrını her zaman takdir ettiğim Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, partimizin sıradan bir üyesi olarak, her türlü saldırıya karşın ülkemizin bölünmez bütünlüğü yolunda verdiği mücadeleden bir milim bile şaşmayan kararlı duruşunun yanında olduğumu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum” diyerek tamamladı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER