“Sadece kötü şeyler değil, İyi şeyler de bulaşıcıdır”

KANTARCI: “SADECE KÖTÜ ŞEYLER DEĞİL, İYİ ŞEYLER DE BULAŞICIDIR”

“Sadece kötü şeyler değil, İyi şeyler de bulaşıcıdır”

Merkezi İstanbul’da bulunan Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD), tüm dünyada yaşanan Koronavirüs salgını sırasında Zonguldaklılar arasındaki bağları güçlendirmek, olanağı olan Zonguldaklıların muhtaç durumdaki hemşerileriyle dayanışmalarını sağlamak amacıyla bir yardım kampanyası başlattı. ‘Bir El de Sen Uzat’ adıyla başlatılan kampanyaya dernek üyeleri ve gurbette yaşayan Zonguldaklı yardımseverler büyük ilgi gösterdi Bu kapsamda 1.000 adet gıda kolisinden oluşan ilk yardım tırı İstanbul’dan Zonguldak’a gelerek dağıtım yaptı. ZONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, Başkan Yardımcısı Orhan Bayraklı ve Yönetim Kurulu Üyesi Erol Nalbant’ın da refakat ettiği yardım tırı Devrek’ten sonra uğradığı Çaycuma’da, Çaycuma Belediyesine 100 adet gıda kolisi ve 1.000 adet de çok kullanımlık maske bıraktı. ZONSİAD heyetini belediye binası önünde karşılayan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı değerbilir davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Heyeti makam odasına davet ederek bir süre görüşen Kantarcı, virüs gibi iyiliğin de bulaşıcı olduğunu bu davranışlarının toplumda mutlaka karşılık bulacağını söyledi.

TISKAOĞLU: “ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA ZONGULDAK’A TEKRAR BİR TIR ÇIKARACAĞIZ”

Yardım tırına ilişkin bilgiler veren ZONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, “ZONSİAD olarak toplamış olduğumuz yardımları dağıtmaya geldik. Devrek’ten başladık ve şu anki durağımız Çaycuma. Bundan sonra Zonguldak’a gidecek, Valiliğimize 500 adet koliyi teslim edeceğiz. İlk yardım tırımızı hedefine ulaştırdığımız için çok mutluyuz, gururluyuz. Başta yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım olmak üzere gurbette yaşayan tüm Zonguldaklı hemşerilerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepsinin bu çorbada tuzu var, herkes duyarlı davranarak bizi destekledi. Önümüzdeki haftalarda Zonguldak’a tekrar bir tır çıkaracağız” dedi.

TUSKAOĞLU: “DOĞUP BÜYÜDÜĞÜMÜZ TOPRAKLARI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

Tıskaoğlu sözlerine, “Biz buralarda doğup İstanbul’da, başka şehir ya da ülkelerde yaşayanlar olarak doğup büyüdüğümüz toprakları unutmadık, unutmayacağız. Buraya elimizden geldiğince destek vereceğiz. Çünkü burası bizim ata yurdumuz, baba ocağımız. Biz bu madenlerin ekmeğini yedik. Zonguldak bizim için çok önemli, kentimiz için çok daha büyük şeyler yapacağız. İnşallah önümüzdeki senelerde çok daha büyük projelerle geleceğiz” diyerek sürdürdü.

TISKAOĞLU: “5 YÜZ KOLİ DİYE YOLA ÇIKTIK, 2 BİNE ULAŞTIK”

Yardım kolisinin içeriği konusunda bilgiler de veren Tıskaoğlu sözlerini, “Kolilerimiz bir ailenin ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte erzaktan oluşuyor. ‘Bir el de sen uzat’ diye bir sloganla yarım kampanyamızı başlattık. Bu konuda duyarlı Zonguldaklılar büyük destek verdi. Herke Zonguldak’taki akrabalarına, dostlarına, hemşerilerine bir el uzatmak istedi. Kampanya çığ gibi büyüdü. Önce 500 koli hedefiyle başladık. Sonra 1000 oldu, şimdi 2000’e doğru yürüyor kampanyamız. 1000 adet koliden oluşan ilk tırımızı getirdik, teslim ediyoruz. Bunun mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Hemşerilerimiz burada kendilerini yalnız hissetmesinler. Yanlarında olduğumuzu bilsinler. Bundan sonra daha fazla destek vereceğiz. Bize inansınlar, bize güvensinler. Sadece birlik olalım, birbirimize haset yapmayalım. Bizim dernek olarak sloganımız şu: ‘Haset değil, Hasret yapalım.’ Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

KANTARCI: “EL ELE VERİP BU GÖÇÜ TERSİNE DÖNDÜRMELİYİZ”

ZONSİAD heyetini makamına davet ederek bir süre sohbet eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Arkadaşlarımız işlerini güçlerini bırakıp memleketine hizmet için yollara düşüp buralara kadar gelmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Zonguldak yıllardan beri göç almış bir memleket, 1980’den bu yana da dışarıya göç veriyor. Her yerden büyük kentlere yaşanan göç buraları boşaltırken, büyük kentleri de yaşanmaz hale getirdi. Hep beraber el ele verip bu göçü tersine döndürmeliyiz. Bunu başarmak için hepimize görevler düşüyor. Herkesin yaşam kalitesi yükseltip, daha nitelikli bir hayat yaşamasını sağlamalıyız. Onun için de buralardaki iş olanaklarını artırmamız lazım. Sizin gibi başarılı iş insanları buna önderlik ederse, bize de elimizden ne gelirse katkı vermek düşer” dedi.

KANTARCI: “SADECE KÖTÜ ŞEYLER DEĞİL, İYİ ŞEYLER DE BULAŞICIDIR

ZONSİAD’ın çok önemli bir işi başardığını söyleyen Kantarcı, “Gerçekten sizin bu davranışınızdan çok mutlu oldum. Bir tabela derneği değil gerçek bir Zonguldaklı derneği olduğunuzu kanıtladınız. Önümüzdeki süreçte bunu daha ilerilere taşıyacağınıza inanıyorum. Şu virüs salgını bittikten sonra önemli işbirliklerine imza atacağımıza inancım tam. Bugün geldiniz, yardım elinizi uzattınız. Duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum. İnanın ne kadar bir yardım yaptığınızın hiçbir önemi yok. Önemli olan miktar değil, önemli olan düşünmek, bu hissiyatı topluma duyumsatabilmek. Güzel oldu. İnşallah daha güzel şeyler de olacak. Nasıl virüs bulaşıcıysa sadece kötü şeyler değil, iyi şeyler de bulaşıcıdır. Mesela bizim yaptığımız güzel belediyecilik uygulamaları çevrede birçok belediye tarafından da uygulanıyor. Bu da benim çok hoşuma gidiyor. Bu davranışınızın toplumda dalga dalga yayılarak başkaları için de örnek oluşturacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2020, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER