SAVAŞ ÇİLOĞLU'NDAN KÖKSAL TOPTAN'A ZİYARET

SAVAŞ ÇİLOĞLU'NDAN KÖKSAL TOPTAN'A ZİYARET

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Eski TBMM Başkanı, Kamu görevlileri Etik Kurulu Başkanı,Köksal Toptan’ı ziyaret etti.

Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yaman ile birlikte Köksal Toptan’ı da makamında ziyaret edip görevinde başarılar dileyen Çiloğlu ziyaretle ilgili notları paylaştı.

Çiloğlu; "Sayın Köksal Toptan’ı da makamında ziyaret edip görevinde başarılar diledik. Sayın Toptan, Filyos Projesi ile ilgili bu güne kadar yaptığı çalışmaları ve projede gelinen son nokta hakkında bizlere bilgiler verdi. Özellikle Filyos Projesi’nin ulaşım bağlantılarının da önemini vurguladı. Ayrıca; bölgede proje ile kurulacak olan yeni şehirde çok önemli ihtiyaç olan içme suyu konusunda da bir an önce çalışma başlatılması gerektiğini belirtti. Görüşmelerimizin temelinde, bölgenin dört gözle tamamlanmasını beklediği Filyos Endüstri Bölgesi yer aldı. Filyos Projesi’nin; 25 milyon tonluk limanıyla, 6 bin dönümlük endüstri bölgesiyle ve yaklaşık 11 bin 500 dönümlük serbest bölgesiyle Zonguldak’ı Türkiye’nin ekonomisi büyük ilk 10 ili arasına yükseltmesi bekleniyor. Tüm bunlar hedeflenirken projenin detayları en ince ayrıntısına kadar hesaplanmalıdır.

Projenin tamamlanması halinde bölgede yapılacak olan yatırımlarla ve endüstri bölgesiyle 15 bine yakın istihdam hedeflenirken, temel yaşam ihtiyaçları da detaylı olarak düşünülmeli. Bunların başında, altyapı ile birlikte içme suyunun sorunsuz ve yeterli seviyede yapılması geliyor... Bölgede kurulacak olan yeni şehrin su sorunu yaşamaması için çalışmaların biran önce başlaması için girişimin yapılması gerekmektedir. Filyos Projesi, bizlerin umutla tamamlanmasını beklediği bir proje... En ince ayrıntısına kadar sorunsuz bir projenin hayata geçmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız.

Sayın Toptan, ülke ve dünya genelinde adı duyulmuş, Türkiye tarihine iz bırakmış bir siyasetçi olduğu gibi, Zonguldak için önemli bir değerdir. Kendisinden bölgemiz için her dönemde istifade etmeliyiz. Sayın Toptan ile Zonguldak üzerine uzun uzun konuşma fırsatımız oldu. Kentin sorunları üzerinde konuşurken, yapılması gerekenler noktasında da istişarelerde bulunduk. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER