Başkan Bozkurt, “Deneyim, tecrübe, bilgi, birikim”

Başkan Bozkurt, “Deneyim, tecrübe, bilgi, birikim”

Başkan Bozkurt, “Deneyim, tecrübe, bilgi, birikim”

30. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında Rıfat Sivişoğlu Bisiklet turu düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında bisikletlilerin bir araya gelmesiyle, Özbağı’nda son bulan bisiklet turu katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. 
BU FESTİVAL “ŞARKICI FESTİVALİ” DEĞİL
Kültürel ve sanatsal yönüyle dikkatleri üzerine çeken 30. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali’nin 3. Günü etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Zübeyde Hanım Aile Çaybahçesinde “Edebiyatın Hayatımızdaki Yeri konulu bir panel düzenlendi. 
Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) Halil İbrahim Özcan’ın yönettiği panelde Şair Ahmet Telli, Öykü Yazarı Lütfiye Aydın, Yazar Ayşe Sarısayın, Şair Mehmet Erte ve Şair- Yazar Güney Özkılıç konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmacılar panele başlamadan önce katılımcılar için Moldova Halk Oyunları grubu gösterisini sundu.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, panelde yapmış olduğu konuşmasında, kolaya kaçmadık, festivalimizin kültürel ve sanatsal açıdan zengin içerikli olmasına özen gösterdik derken konuşmasına şöyle devam etti:

“Festivalin başından beri anlatıyorum, kendi seçim çalışmalarımda da anlatmıştım. Devrek yaşayan bir şehir, Devrek geleneği olan bir şehir, Devrek kültürü olan bir şehir; sadece hareketlendirmek, dokunmak gerekiyordu. Bizde bu festival döneminde sadece dokunduk. Gerisi kendiliğinden geliyor, insanlarımız sahip çıkıyor, personelimiz sahip çıkıyor, esnafımız, herkes sahip çıkıyor. 30. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivalimizi düzenlerken açıkçası işin kolayına kaçmadık. Bizler seçim döneminde sıkça kullandığımız sloganımız haline gelen şeye güveniyorduk: “Deneyim, tecrübe, bilgi, birikim” demiştik, işte biz buna güveniyorduk. Şuan bu festival organizasyonda da bu tecrübe ve bilgi birikimimizin kolaylığını yaşıyoruz. İşin kolayına kaçıp da şarkıcı festivali yapmayacağız demiştik. Benim dünya görüşüme, anlayışıma göre festival demek bu demek değil. Festivalde, kendi kültürümüzden örnekler olmalı, kendi geleneklerimizden örnekler olmalı. 3 buçuk aylık belediye başkanlığım dönemimde ROSAK Derneği ve Dernek Başkanı İbrahim Tığ sayesinde çok güzel bir iş başardık. Devrek Türküleri ve Devrek motiflerinden oluşan halk oyunları gösterisi çıkarttık, bu kendi geleneğimizden çıkan bir şey. Tavla turnuvası düzenlendik, satranç turnuvası düzenledik, bisiklet tutu organize ettik, koşu organize ettik, paneller düzenleyip, imza günü organize ettik. Bu saydıklarım sadece birkaçıydı. Dolu dolu bir festival organize etmeye çalıştık. Bizler yaptığımız her şeyden ders çıkartmasını bilen insanlarız. Eksiklerimiz, hatalarımız mutlaka vardır, olacaktır da ama şu festival süresince ayıp yapmamaya gayret ettik Çünkü bizim yapacağımız bir ayıp ya da çok büyük bir hata ilçemizin adına sürülecek bir hataya dönüşür. Şuana kadar her şey güzel geçiyor, inşallah bundan sonrası da öyle devam edecektir. Bugün burada panele katılan bütün katılımcılara, kitap imzalamak için aramızda bulunan bütün yazar ve şairlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Bundan sonraki festivallerimizde de onların sayıları daha da katlanarak aramızda olmalarını diliyorum” 
Şair ve yazarlardan oluşan konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen panelde ayrıca, Halil İbrahim Özcan, Lütfiye aydın, Ayşe Sarısayın, Mehmet Erte, Döndü Açıkgöz, Güney Özkılıç, Gökhan Taner, Burhan K.Kurmalı ve İbrahim Tığ okurlarının kitaplarını imzaladı.
SOKAK BASKETBOLU 
30. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali etkinliklerinin spor yönüyle dikkatleri çeken bir diğer etkinliği ise Atatürk Ortaokulu bahçesinde düzenlenmiş olan Sokak Basketbolu oldu. Farklı yaş gruplarının oynamış olduğu Sokak Basketbolu da vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı.
TAVLA TURNUVASI
Fstivalin 2. Gününde ilk turu oynanan Tavla Turnuvası 3. Günde de tur atlayanların katılımlarıyla devam etti.
ÇOCUKLARI UNUTMADIK
Masal Kutusu adlı çocuk tiyatrosu ve Survivor Minikler Oyun Parkuru da festivalimizin 3.gününde çocuklardan büyük ilgi gördü. 
YABANCI HALK OYUNLARI
Gürcistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Bosna- Hersek’ten gelen yabancı halk oyunları gruplarının Cumhuriyet Meydanında yapmış olduğu gösteri meydanı dolduran vatandaşları tarafından ilgiyle izlendi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2019, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER