BAŞKAN BOZKURT, DEVREK'TE Kİ OKULLARI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN BOZKURT, DEVREK'TE Kİ OKULLARI ZİYARET ETTİ

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Zonguldak Okuyor" adlı proje kapsamında dereceye giren öğrencileri kutlayan ve onlara kitap seti hediye eden Başkan Çetin Bozkurt, öğrencilerden bolca kitap okumalarını istedi.

Toplumların gelişmesinin, bilgi tüketimiyle mümkün olacağını ifade eden Başkan Bozkurt, "Okumak, insanoğlunun tarihin başlangıcı sayılan yazıyı buluşundan bu yana yaklaşık 4 bin 500 yıldır gerçekleştirmeyi sürdürdüğü vazgeçilemez, en önemli bireysel ve toplumsal eylemlerinden birisidir" dedi.

Açıklamasında, okumanın bir kültür alışkanlığı olduğuna da vurgu yapan Başkan Bozkurt, "Bilgiye erişmenin, eğitimin, iletişimin ve toplumsallaşmanın, toplumsal hayatta yer almanın başlıca yolu olan okuma, her yaş, meslek, eğitim düzeyi, sosyal statü, ekonomik düzeydeki bireyler için toplumsal bir zorunluluk niteliği taşımaktadır. Dolayısıyla okuma bir kültür alışkanlığıdır.  Bilimsel araştırmalar sonucu, kitap okumanın sağlığa olan faydaları net bir şekilde ortadadır. Düzenli kitap okuyarak dünyaya bakış açınız ve iyimserliğiniz artacak, kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz" dedi.

Büyük düşünür Sartre'nin "Okumadan geçen bir gün, yitirilmiş bir gündür." Sözünü hatırlatan Başkan Bozkurt, kitap okumanın faydalarını da şu şekilde sıraladı:

"Kitap okumak stresi azaltır. Kitap okuyarak kelime hazinesini zenginleştirebilirsiniz. Kitap okumak kişinin zekasını geliştirir. Düzenli olarak kitap okumak; hafızayı güçlendirir. Kitap okuyarak bilgi birikimine katkıda bulunabilirsiniz. Kitap sayesinde konuşma ve yazma beceriniz artar. Kitap, konsantrasyon sorununu tamamen ortadan kaldırır. Daha rahat bir uyku almanızı sağladığı gibi; geçmiş uyku sorunlarını da ortadan kaldırır. Hayal gücünü besler ve daha aktif hale getirir. Depresyon sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Empati yeteneğinin gelişmesinde büyük rol oynar

Bakış açınızı değiştirir ve mutluluğu arttırır. Unutmayalım ki, 'Okumadan geçen bir gün, yitirilmiş bir gündür.'"

Başkan Bozkurt, okul idarecileri ve öğretmenleriyle de sohbet etti, okulların bir sıkıntısı olup olmadığını sordu. Devrek Belediyesi olarak da her zaman eğitim-öğretimin ve okulların hizmetinde olduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2021, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER