DEVREK ESKİ KAYMAKAMI POLAT, ANNESİ VE KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

DEVREK ESKİ KAYMAKAMI POLAT, ANNESİ VE KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

 Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 2018 yılında kaymakamlık yapan Afrin'den sorumlu Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, miras tartışması nedeniyle annesi İkbal Polat ve avukat kardeşi Altuğ Polat'ı öldürdü. Katil zanlısı Polat'ın kaçtığı çifte cinayet sonrası Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci olay mahalline gelerek incelemede bulundu.

Olay, Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi 64004 Sokak'ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, Vali Yardımcısı Tolga Polat, miras meselesi yüzünden kardeşi Altuğ ve annesi İkbal Polat ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Tolga Polat, annesi ve kardeşini tabanca ile vurarak öldürdü.

OLAY YERİNDEN KAÇTI

Olayı gerçekleştiren Vali Yardımcı Tolga Polat, olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşlar silah sesleri üzerine durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, İkbal ve Altuğ Polat'ın öldüğünü belirledi. Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, olayın gerçekleştiği apartmana gelerek incelemelerde bulundu.Öte yandan, ölenlerin yakınları olay yerine gelip gözyaşlarına boğuldu.

DEVREK'TE GÖREV YAPMIŞTI

Zonguldak’ın İlçesi Devrek Kaymakamı Vali yardımcılığına atandı. İçişleri Bakanlığı geçici görevlendirmeyle 22 kaymakam ataması yaptı. Bazı Vali yardımcıları ise Kaymakam olarak görevlendirildi. Devrek Kaymakamı Tolga Polat ise Hatay’a atandı. 1 Eylül 2018 – İçişleri Bakanlığı 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle Bitlis Vali Yardımcısı iken Devrek Kaymakamlığı'na atanan Tolga Polat, geçici görevlendirmeyle Hatay Vali Yardımcılığı görevine atandı. Devrek Kaymakamlığına ise Kaymakam  Polat’ın yerine geçici bir süre, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli geçecek. Polat, Devrek’te en az süreyle kaymakamlık yapan mülki amir unvanına sahip oldu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2020, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER