ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Devrek Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı Öğrencilerinin Özel Hayat Rehabilitasyon Merkezi öğrencileriyle birlikte hazırladığı “Hayat Beni Kazandı” isimli kısa filmi gösterime sunuldu.

Devrek Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı Öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli bireylere karşı farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıkları “Hayat Bizi Kazandı” filimde engelli bireylere hayallerindeki meslekler bir günlüğüne icra ettirildi. Engelli öğrencilerin polis, itfaiye eri, öğretmen ve sanatçı olmaları sağlandı. Ayrıca düzenlenen etikinliğin sonunda öğrenciler ellerinde gökkuşağının renklerinin bulunduğu dövizlerle “hepimiz farklı görünüyoruz ama aslında hepimiz tek rengiz” anlamını taşıyan gösteri düzenlediler.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe katılan ve Devrek Belediyesi önünde bulunan led ekranda yayınlanan filmi izleyen Belediye Başkan Yardımcımız Recep Korum projenin gerçekleşmesinde emeği olan öğrenci ve öğretim görevlilerini tebrik etti.

Öğrencilerin böyle bir konuya karşı duyarlı olup sahiplenmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Öğretim Görevlisi Seda Tapdık; “ Engelli bireylerin diğer bireylerden bir farkı olmadığını, hep birlikte yaşadığımız evrende onların da hayatın bir ferdi olduğunu ve ayrımcılığın olmadığını göstermek adına gerçekleştirdiğimiz projeyi hayata geçirmek için öğrencilerimiz gece gündüz demeden çalıştılar. Bu projeyi gerçekleştirirken bizden desteklerini esirgemeyen başta Devrek Belediyesi olmak üzere, Özel Hayat Rehabilitasyon Merkezine ve esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik sonunda proje sorumlusu Öğretim Görevlileri Sade Tapdık ve Güven Deniz, projede yer alan engelli öğrencilere hediyelerini verirken, Aşçılık Programı öğrencileri de proje için hazırlamış oldukları “Hayat Bizi Kazandı” yazılı kurabiyeleri etkinliğe katılan vatandaşlara dağıttılar.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER