TÜRKİYE'NİN İLK BASTON MÜZESİ'NE ZİYARETÇİLER BEKLENİYOR

TÜRKİYE'NİN İLK BASTON MÜZESİ'NE ZİYARETÇİLER BEKLENİYOR

Zonguldak’ın bastonlarıyla ünlü Devrek ilçesinde, Türkiye’nin ilk ’Baston Müzesi’ne ziyaretçiler bekleniyor. Birbirinden farklı tasarım ve figürlerle yapılan bastonların sergilendiği müzede, Türkiye’nin baston tarihi ziyaretçilere sunuluyor.

Zonguldak İl Özel İdaresi’nce yürütülen ’Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı’ projesi kapsamında ilçeye bağlı İsmetpaşa Mahallesi Çay Sokak Hışıroğlu mevkisinde 60 dönüm arazi üzerine, içinde ’Baston Müzesi’, baston üretim atölyeleri ve yöresel ürünlerin satıldığı ’Devrek Bastoncular Çarşısı’ yapıldı.

Kızılcık ağacı dallarından birbirinden farklı figürlerle tamamen el işçiliğiyle yapılan Devrek bastonunun 250 yıllık geçmişi, çarşı içindeki Türkiye’nin ilk ’Baston Müzesi’nde sergilenmeye başladı. Farklı boy ve tasarımlarda bastonların sergilendiği müzede ayrıca geçmişten bugüne ünlü baston ustalarının fotoğrafları ve biyografileri yer alıyor. Geçen yıl eylül ayında açılan müze yerli- yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Müzede, dünyanın birçok ülkesinde üretilen bastonlar da sergileniyor. Müzeyi gezen ziyaretçiler, aynı alanda bulunan atölyelerde baston üretimini izleyip satın alabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2020, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER