36'sı tutuklu, 77 sanığın yargılanmasına devam edildi

- Örgütün ildeki çatı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla haklarında dava açılan 36'sı tutuklu, 18'i firari, 77 sanığın yargılanmasına devam edildi

36'sı tutuklu, 77 sanığın yargılanmasına devam edildi

DÜZCE - Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) çatı yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 36sı tutuklu, 18i firari, 77 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince özel olarak hazırlanan salonunda yapılan duruşmaya, silahlı terör örgütüne üye olmak ve silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek ile suçlanan tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Dosya kapsamında 18 aydır tutuklu bulunan Şadi Çelen, savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirtti.

Çelen, gizli tanığın kendisini Şadi isimli şahıs Düzce abisidir, büyük abidir diye tanımladığını aktararak, şunları kaydetti:

Ben 1990 yılında Düzcedeydim. O zamanlar Düzce il bile değildi, gizli tanık emniyeti ve iddia makamını yanıltmıştır. Hakkımda 310 ByLock sinyali tespit edilmiş, ben bu söylediğiniz programı 15 Temmuzdan sonra öğrendim. Yüklemedim, kullanmadım. Yanlışlık veya sistemsel bir hata olmuştur.

Diğer tutuklu sanık ve iddianamede Cemaat evlerinin ekonomik işleri ile ilgilenen kişi olarak yer alan Sabri Irklı, 2013 - 2016 yıllarında FETÖ ile iltisakı bulunan yurtta müdür olarak görev yaptığını anlattı.

Çıkarılan KHK ile çalıştığı yurdun 2016 yılı mart ayında kapandığını aktaran Irklı, savunmasına şöyle devam etti:

Mart ayında yurda kayyum atandı, bu kayyum bize 3 ay maaş ödemedi, ben de haziran ayında istifa ettim. 11 bin lira bana borçları var. İstifa ettikten sonra da memleketime gittim. Belirtildiği gibi muhasebecilik yapmadım, yurt dışında hiçbir görevim olmadı. İddiaları kabul etmiyorum.

Talimat ile Bank Asyaya para yatırıp yatırmadığı sorulan Irklı, 2015te babam köyden tarla sattı, ben de bu parayı hali hazırda hesabımın bulunduğu Bank Asyaya yatırdım. Bu parayı 2 ay sonra başka bir bankaya yatırdım. İş Bankasında da param vardı, eğer talimat alsaydım onu da çekip Bank Asyaya yatırmam gerekirdi. dedi.

Üzerine kayıtlı telefonundan, 4 bin 550 kez örgütün haberleşme sistemi olan ByLock sinyali saptandığı açıklanan Irklı, ByLock kullanmadığını ve telefonuna yüklemediğini söyledi.

Mahkeme heyeti tarafından, Sabri5581 IDsi ile Her yerde sıkıntı var, her yer aynı. Kafam allak bullak. Bolu, Düzce, Sakarya bölgesinde yurdun yerini soran insanlara Onlar vatan haini gitmeyin oraya diyorlarmış. Martta tayin dönemi var, eşimle konuşup büyüklerden müsaade isteyebilirim mesajı okundu.

Bunun üzerine Irklı, Hayır, kabul etmiyorum. Bu mesajları ben atmadım. Bir bilgim de yok. diye iddia ederek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmalarını yapmaları için duruşmaya pazartesi gününe kadar ara verdi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDYnin ildeki çatı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 36sı tutuklu, 18i firari 77 sanığın, silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamalarıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER