ABD'nin Kudüs kararı Düzce'de protesto edildi

ABD'nin Kudüs kararı Düzce'de protesto edildi

ABD'nin Kudüs kararı Düzce'de protesto edildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trumpın Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyacağını açıklaması tüm yurtta olduğu gibi Düzcede de Cuma Namazı sonrasında protesto edildi. Cuma Namazı sonrasında binlerce kişi Kudüs için yürüdü.
Düzce Cedidiye Camisi önünde Cuma namazı sonrası toplanan binlerce vatandaş ellerindeki ‘Vur vur vur siyonizme vur, ‘Umudun başkenti Kudüs şeklindeki dövizler eşliğinde tekbir getirerek, Amerika ve İsrail aleyhine slogan atarak İstanbul Caddesi boyunca yürüdüler. Yürüyüş sırasında sık sık Müslüman uyuma kardeşine sahip çık sloganları atıldı.
Yürüyüşe Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda Düzceli katıldı.
Sivil İnsiyatifi adına basın açıklamasını Memur-Sen Düzce il Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi Görünen o ki ABD, BM başta olmak üzere kendi savundukları uluslararası hukukun ve sisteminin kararlarına karşı koymuş, aynı İsrail gibi tüm dünyaya meydan okuyarak hukuku tanımayacağını beyan etmiştir. Bunun iki sonucu olabilir; ya dünya ki tüm devletler kendi hukukunu uygulayacak ve dünyaya kaos hakim olacak yada BM başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar ABD ve İsrailin mevcut genel kabul gören hukuka uymasının gereğini sağlayacak. Aksi taktirde ABDnin ve İsrailin bu hadsiz uygulamalarının bedelini tüm dünya ve gelecek nesiller ödeyecek dedi.
Basın açıklamasının ardından dua yapıldı. Yapılan duanın ardından etkinlik son buldu.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER