Annem Varsa Bende Varım proje geliştirilecek

Annem Varsa Bende Varım proje geliştirilecek

Annem Varsa Bende Varım proje geliştirilecek

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, ciddi bir başarı sağlanan Annem varsa bende varım adlı projenin Türkiye genelinde de uygulanabilir hale gelmesini temenni etti. Bu yıl sadece ilkokul 3. ve 4. sınıflara uygulanan projenin önümüzdeki yıl geliştirileceğini ifade eden Dağlı, ortaokul ve lise öğrencilerinin de projeye dahil edileceğini açıkladı.
Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Annem Varsa Bende Varım Projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı. Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Vali Zülkif Dağlı, Yazar İlhan Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Etkinlik öncesinde ilk olarak kitapla ilgili olarak sinevizyon gösterisi yapıldı ardından ise kitaptan alıntı yapılarak bir tiyatro oyunu oynandı. Gösteri sonrasında öğrenciler ve valiler kitap ile ilgili duygularını paylaştılar.
Toplantı konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptı. Yiğit, uygulama startının verilmesinin ardından çok fazla dönüş aldıklarına işaret ederek Annem Varsa Bende Varım Projesi ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptık. Büyük bir heyecanla başladık bu projeye. Bugün çok başarılı sonuçlar aldığımızı görüyoruz. 10 bin öğrencimizle bu projeyi hayata geçirdik. Kitapçılardan, kütüphanelerden, okullardan projeye katılım noktasında çok fazla dönüş aldık. Bu zamana kadar bir çok projeye imza attık. Ama başarının bu kadar yüksek olduğu bir projeyi daha önce görmediğimi paylaşmak istiyorum dedi.
Yiğit projenin heyecan ve sinerji oluşturduğunu vurgulayarak Projenin kurgulanışından uygulanış evresine kadar ARGE birimimizin ve İlhan beyin çok başarılı olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki yıl projemizi geliştireceğiz. Çünkü kitap okumak yalnızca ilkokullarla sınırlandırılabilecek bir faaliyet değil. Farklı işlere imza atmak gerekiyor. Artık klasik söylemlerle yol alınmıyor. Bu proje bu anlamda farklı bir projeydi ve bir heyecan, sinerji yarattı. Sonuç aldık diye konuştu.
Türkiye genelinde uygulansın
Vali Zülkif Dağlı ise projenin ülke genelinde de uygulanabilir hale gelmesini temenni ettiklerini ifade ederek Güzel bir projenin ara değerlendirmesi için buradayız. Nisan ayı içerisinde bu projeye başladığımızda sayın Bakan Yardımcımızda teşrif etmişlerdi. Ben Milli Eğitim Bakanımıza da projeyi aktarmıştım. Kendisi projeyi çok beğendiğini, hatta kitaba göz attığını söylemişti. Bu projenin Türkiye projesi olacağını söylemişti. Bizim buradaki temennimiz projenin ülke genelinde de uygulanır hale gelmesi dedi.
Proje geliştirilecek
Projenin önümüzdeki yıl geliştirileceğini belirten Dağlı şu bilgileri verdi: Projenin başarılı olduğunu hep birlikte gördük. Bundan dolayı da önümüzdeki yıl geliştirilerek sürdürülecek. Bu yıl proje 3 ve 4. sınıfta öğrenim gören 10 bin öğrenciyi kapsıyordu. Önümüzdeki yıl yeni gelen 3. Sınıflarımıza yönelik kitaplarımızı hazırlayacağız. Bu işin mimarlarından biri de İlhan Akın hocamız. İlhan bey ortaokul ve lise öğrencilerimiz için de kitap yazıyor. Orta 1 ve 2 ile Lise 1 ve 2. sınıf öğrencilerimize yaz döneminden itibaren hazırlanan kitapları okulların başlamasıyla birlikte dağıtacağız. Öğrencilerimiz okula başladıklarında kitaplarını masalarında bulacaklar.
Velilerin projeye katılımı bizi çok memnun etti. Bu işi hevesle takip ettiklerini gördük. Okumanın yaşı yok. Öğrencilerimize ve annelerimize projeyi sahiplendikleri için teşekkür ediyorum.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER