'Ayla' filmi ile o günlere geri döndüler

‘Ayla' filmi ile o günlere geri döndüler

'Ayla' filmi ile o günlere geri döndüler

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Düzcede başta Kore Gazileri olmak üzere tüm gaziler için sinema etkinliği düzenledi.
Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Krempark AVM Moonlight Sinema yönetimi işbirliği ile Kore Savaşına Düzceden katılan gaziler için bir etkinlik düzenlendi. Düzce Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkan Yardımcısı Nevzat Eren, dernek üyeleri, gaziler ve ailelerinin katıldığı etkinlikte, vizyona girdiği günden itibaren büyük beğeni kazanan ve Türkiyenin Kore savaşında verdiği destek ile cephede yaşanan gerçek olayları konu alan ‘Ayla filmi gösterildi. Düzce Belediye Meclis Üyesi ve Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk ile Moonlight Sinema Müdürü Mine Metin de eşlik ettiği gaziler ve aileleri, kendileri için hazırlanan özel gösterimde film boyunca duygusal anlar yaşadı. O günlere geri dönen gaziler, film sayesinde Korede bulunmaktan bir kez daha gurur duyduklarını belirtti. Film sonunda gaziler ve aileleri sinema etkinliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Ayla filminin konusu;
Kore Savaşına asker olarak gönderilen Süleyman (İsmail Hacıoğlu), savaş esnasında öksüz kalan ve himayesini aldığı küçük Koreli kızla sevgi dolu samimi bir bağ kurar. Ayla adını verdiği küçük çocuğu aylarca bakar, ancak savaş bittiğinde kimsesiz çocuğu Türkiyeye götürmek istediğinde Kore yasalarının engeliyle karşılaşır ve zor da olsa ayrılırlar. Bu olaylardan 60 yıl geçtikten sonra Süleyman Bey, nerede olduğu, neler yaptığı hakkında hiçbir bilgisi olmadığı Aylayı yeniden görebilmek için harekete geçer. Ayla filmi, Korede savaşmış Süleyman Dilbirliğinin gerçek hikayesinden esinlenerek çekildi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER