Baro Bakanı Avukat Ay, "Adaletin temeli savunmadır"

Baro Bakanı Avukat Ay, "Adaletin temeli savunmadır"

Baro Bakanı Avukat Ay, "Adaletin temeli savunmadır"

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, Adalet, mülkün temelidir. Adaletin temeli ise savunmadır; bağımsız ve adil savunmayı sağlayan da avukatlardır dedi.
Baro Başkanı Av. Azade Ay, Adli yılın açılışı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ay, Adalet, mülkün temelidir. Adaletin temeli ise savunmadır; bağımsız ve adil savunmayı sağlayan da avukatlardır. Avukatların yargı mekanizması içerisindeki yerinin ikincil bir konumda görülmesine ve hatta dışlanmasına son verilmesi ve savunma mesleğinin en kısa zamanda hakimlik ve savcılık teminatı gibi, anayasal güvenceye kavuşturulması zorunludur. Avukatların mesleklerinin icrası sırasında, temsil ettikleri kişi ve kurumlar ile özleştirilmeleri ve mesleklerini icra etmeleri nedeniyle yaftalanmalarının savunma mesleğine zarar verdiği kabul edilmeli, bu yanlış anlayıştan bir an evvel dönülmeli, Anayasa ve Avukatlık Kanununca teminat altına alınan savunma hakkını icra eden avukatların, mesleklerini ifa ettikleri kabul edilmelidir ifadelerinde bulundu.
Adil yargılanmanın ve bağımsız yargının temeli avukatlardır diyen Baro Başkanı Azade Ay, Gelinen bu noktada, sorunların çözüldüğü, özgür, tarafsız, bağımsız, tüm bireylere eşit mesafede adalet anlayışının uygulandığı, avukatların yargı mekanizması içindeki hak ettiği yere gelmesi dileğiyle tüm yargı mensuplarının yeni adli yılını Düzce Barosu adına kutlarım dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER