Başkan Yemenici öğrencilere ödül verdi

Başkan Yemenici öğrencilere ödül verdi

Başkan Yemenici öğrencilere ödül verdi

Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen geri dönüşüm konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ödüllendirdi.
Akçakoca Belediyesi tarafından geri dönüşüm ile ilgili resim yarışması yapıldı. Yarışmada; Mustafa Açıkalın Ortaokulu anaokulundan Şevval Nur Ergün birinci, Mustafa Açıkalın Ortaokulu anaokulundan Erva Saygılı ikinci,
Osmaniye İlköğretim Okulundan Berrak Alipaşaoğlu üçüncü, İmam Hatip Ortaokulu anaokulundan Elif Bilge Yıldırım dördüncü oldu. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.
Başkan Yemenici çocukların çevreye daha duyarlı olduğunu belirterek Her gün her insan çöp üretiyor. İlçemizde 25 bin nüfusumuz var ortalama günlük kişi başına 2 kilo çöp çıkıyor, şimdi çöplerin içerisinde ekonomiye kazandırılabilinir ürünler var. Aslında çöpe attığımız şeylerin maddi değeri var. Ne bunlar ; cam, metaller, kağıt, karton ve plastikler var. Bunları ayrı toplayacağız, diğer evsel atık dediğimiz atıkları ayrı toplayacağız. Diğer para dediğimiz cam, metal, kağıt, karton, plastik ekonomiye kazandırılsın. Bunun hem ilçemize katkısı olacak hem de doğaya zarar vermeyecek. Sizlerin resimlerinin olduğu ve geri dönüşümle ilgili bilgilerin bulunduğu broşürleri, tüm Akçakocaya dağıtacağız ve insanları uyaracağız. Bak diyeceğiz biz bir geri dönüşümle ilgili yarışma yaptık, bu yaptığımız yarışmada bu çalışmalar dereceye girdi. Onlarda bu geri dönüşümün önemini vurgulamak için çok güzel resimler çizmişler, sizde aynı duyarlılığı gösterin diyeceğiz dedi.
Başkan Yemenici çocuklarla gerçekleştirdiği sohbet sonrası, tek tek ödüllerini takdim etti ve başarılı resim çalışmalarından dolayı kendilerini kutladı. Ödül takdimi sonrası çocuklarla, öğretmenlerle ve velilerle fotoğraf çektirdi.
Başkan Yemenici Gelecek Nesiller İçin Geri Dönüşüm konulu bilgileri, dereceye giren resimleri ve okullar ile birçok noktaya dağıtılan geri dönüşüm kutularının yer aldığı fotoğrafın bulunduğu 5000 adet broşürün dağıtımına başlanacağını ifade etti. Aynı zamanda yarışmaya katılan diğer 31 öğrenciye de emeklerinden ve çabalarından dolayı her birine hediye gönderdi.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER