Batı Karadeniz Bölgesi'nde Balık fiyatlarındaki düşüş devam ediyor

DÜZCE - Batı Karadeniz Bölgesi'nde, ramazan ayının ilk günlerinde yaşanan balık fiyatlarındaki düşüş devam ediyor.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde Balık fiyatlarındaki düşüş devam ediyor

Kıyı balıkçılarının Karadenizden avladığı mezgit, istavrit ve barbunun fiyatları, ramazanın başlaması ile birlikte ilk günlerde yüzde 30 oranında düşüş yaşamıştı. Hafta içerisinde de devam eden balık fiyatlarındaki düşüş yüzde 50ye ulaştı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının başlamasıyla ile balık fiyatlarında ucuzluk yaşandığını ve fiyatlardaki düşüşün devam ettiğini söyledi.

Tezgahlarda bulunan balıklarda ramazanın ilk günlerinden itibaren sert düşüşlerin yaşandığı aktaran Karakaş, şöyle konuştu:

Ramazanın gelmesi ile birlikte fiyatlarda aşağıya doğru dalgalanma oldu. Tezgahlarda değişiklikler olmaya başladı. Bazı balıklar çok sert düşüş gördü. Barbun bir hafta kadar önce 45 liradan satılıyordu şimdi ise 15 lira. Çinekop 50 lira civarındaydı şimdi ise 30 lira. Ramazan ayında balık tüketimi çok fazla olmadı. Bu nedenle ister istemez fiyatları da etkilendi.

Karakaş, olumsuz hava şartlarının balık fiyatlarını etkilediğini belirterek, Ramazan ayına girmeden önce fiyatlar biraz pahalıydı. Şimdi havalar güzel, suyun sıcaklığı da avlanmaya müsait derecede. Bundan sonra da Karadenizde balık avlandığı sürece fiyatlarda düşüşler devam edecek. Şu anda fiyatlar gayet uygun. diye konuştu.

Karadenizde kıyı balıkçılığının devam ettiğini hatırlatan Karakaş, şunları söyledi:

15 Nisanda gırgır ve trol balıkçıları paydos dedi. Akabinde de kıyı balıkçıları balığın peşine düştü. Bu dönemlerde balıkçılarımız günü kurtarma olarak geçiriyor. Trol ve gırgırcılığın yasak olduğu dönemlerde de salyangoz, çinekop ve barbun avcılığı yapılıyor.

haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER