Beton değil yeşil bir gelecek

Beton değil yeşil bir gelecek

Beton değil yeşil bir gelecek

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesinin düzenlediği Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri etkinlikleri, gerçekleştirilen Yapı Ruhsat Aşamasında Peyzaj Projeleri başlıklı konferans ile sona erdi.
Programın ilk konuşmacısı olan Peyzaj Mimarı Necla Özkaplan Yörüklü Yapı Ruhsat Aşamasında Peyzaj Projeleri başlıklı bir sunum yaptı. Peyzaj projelerinin, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile yapı ruhsat aşamasında zorunlu hale geldiğini belirten konuşmacı, peyzaj projesinin yerleşme ve yapının niteliğine göre değiştiğini ifade etti.
Planlı alanlarda nitelikli peyzaj alanları oluşturulması ile mekanlara yalnızca kimlik kazandırılmayacağını dile getiren Necla Özkaplan Yörüklü, yaşanabilir çevre ve marka kent oluşturabilmek için yapısal mekana ekonomik ve ekolojik değerler de katılmasının önemine vurgu yaptı. Nitelikli ağaç dikimi ve kent siluetini oluşturmak için bilgi ve tecrübelerini paylaşan Yörüklü, Peyzaj Mimarları olarak gelecek nesillere beton değil, yeşil bir gelecek bırakmak ana ilkesini benimsediklerinin altını çizdi.
Programın bir diğer konuşmacısı Peyzaj Mimarı Ece Nilay Göksu ise Yeşil Nilüfer Yeşil Bursa Projesi hakkında bilgiler vererek yaptıkları çalışmalar ve karşılaştıkları zorluklardan bahsetti. Proje ile amaçlarını; kente ekolojik ve ekonomik değer katmak, kentin olumsuz etkilerini en aza indirmek, nitelikli yeşil alanlar oluşturmak, Bursayı geçmişteki yeşil Bursa kimliğine yeniden kavuşturmak şeklinde özetledi.
Program, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu tarafından davetli konuşmacı Necla Özkaplan Yörüklüye teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER