Binlerce Düzceli Filistin için sokaklara döküldü

Binlerce Düzceli Filistin için sokaklara döküldü

Binlerce Düzceli Filistin için sokaklara döküldü

Amerika Birleşik Devletlerinin Kudüse Büyükelçilik açması ve onlarca Filistinliyi şehit etmesi ile ilgili Düzceliler, İsraile tepki yürüyüşü düzenledi.
Amerika Birleşik Devletlerinin Kudüste büyükelçilik açması ve devamında İsrailli askerlerin Filistinde yaptığı katliam tüm ülkede olduğu gibi Düzcede de tepkilere neden oldu. Bu sebeple Düzcede ki siyasi partilerin il başkanları, milletvekili aday adayları, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan daire amirleri ve Düzcelilerin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. İsraile tepki adı altında düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüş Düzce Belediyesi ile Anıtpark arasında yapıldı. Yürüyüşe katılanlar sık sık Katil İsrail, katil Amerika sloganları attılar.
Yürüyüşe katılanlar adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Amerika Birleşik Devletlerinin Büyükelçiliğini Kudüse taşımasını, İslamın ilk kıblesi, kadim Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu girişim bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle BMyi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüsün, gerek Birleşmiş Milletler kararlarıyla, gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır. BM Genel Kurulunun ve İslam İşbirliği Teşkilatının Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABDnin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğuda kanı ve göz yaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir dedi.
Yürüyüş ardından okunan duanın ardından son buldu.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER