Bireysel sulamaya devletten teşvik...

Bireysel sulamaya devletten teşvik

Bireysel sulamaya devletten teşvik...

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, bireysel sulama sistemlerine hibe desteği için başvurunun 1 Mart 2018 günü sona ereceğini bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bireysel sulama sistemlerine hibe desteği verilecek. Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, tarla içi damla, tarla içi yağmurlama, tarla içi mikro yağmurlama, tarla içi yüzey altı damla sulama, lineer veya center pivot sulama, tamburlu sulama ve güneş enerjili sulama sistemleri kurulmasının desteklendiğini bildirdi.
Yüzde 50 hibe desteği ödemesinden çiftçilerin ve tüzel kişiliklerin yararlanabileceğini işaret eden Harun Kabaoğlu Hibe üst limiti 500 bin lira olarak belirlenmiş olup, hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcılar uygulama rehberinde belirtilen başvuru belgeleri ile birlikte en geç 1 Mart 2018 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze müracaatta bulunmaları gerekmektedir dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER