Birlik kendi parasıyla alım yapacak

Birlik kendi parasıyla alım yapacak

Birlik kendi parasıyla alım yapacak

DÜZCE - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, öğlene kadar yapılan ürün teslimlerinde, ödemenin öğleyin yapılacağını bildirdi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerden peşin para ve emanet usulü ile fındık aldıklarını belirtti.

Birlik olarak bu yıl da fındık üreticisinin ürününe talip olduklarını ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:

Son 3 yılda olduğu gibi ama peşin ama emanet fındığı almaya devam ediyoruz. Bugün piyasada oluşan fındık fiyatına, 10 ila 50 kuruş arasında fark veriyoruz. Bize 10 ila 50 kuruşluk fark nedir? diye soruyorlar. Verdiğimiz 10 kuruş veya 20 kuruş fark, totalde çok büyük yekun oluyor. Bu fark bile piyasaya etki ediyor.

- Birlik kendi parasıyla alım yapacak

Bayraktar, 4 yıldan bu yana ilk kez öz para ile fındık alacaklarını ve üreticiye fındığının karşılığını hemen ödeyeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

Öğlene kadar fındık veren üreticilere öğlen ödemesini yapacağız. Öğleden sonra gelen üretecinin parasını da bir sonraki gün banka hesabına yatıracağız. Emanet sistemine de açığız. Bütün depolarımız açık. Bunun dışında başka bir yöntem, devlet olmadan mümkün değil.

FİSKOBİRLİKin geçmişte Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) gibi devlet desteğiyle alım yaptığını ama artık özerk yapıda hareket etmek durumunda olduğuna işaret eden Bayraktar, FİSKOBİRLİK özerk bir yapıda devlet desteği olmadan bir şey yapacaksa bunu üretici el ele yapmak zorundayız. Bu sayede hem kurum batmasın hem de piyasa yukarıya doğru çıksın. dedi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER